Vijesti / Sport

FOTO Arena Varaždin: Hrvatima četiri medalje na svjetskom prvenstvu u savateu

FOTO Arena Varaždin: Hrvatima četiri medalje na svjetskom prvenstvu u savateu

Varaždinska Arena je proteklog vikenda bila domaćin najboljim savate borcima svijeta, koji su se borili za titule najboljih na svijetu u disciplinama assaut i canne de combat. Hrvatsku je predstavljalo ukupno 12 boraca u muškoj i ženskoj kategoriji.

To je bilo prvi puta u povijesti borilačkog sporta da je tako veliko savate natjecanje u Hrvatskoj, a jedini hrvatski predstavnik koji je osvojio najsjajnije odličje bio je Filip Vujić, koji je do zlata došao pobjedom nad prvakom Belgije jednoglasnom odlukom sudaca u finalu kategorije do 85 kilograma u disciplini assaut.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim njega, medalje su osvojili i Alen Nokaj, Luka Lešković i Martina Žilić, koji su svojim kućama odnijeli brončane medalje.

Hrvatsku reprezentaciju vodili su izbornik Nenad Šarec te Predrag Šimunec i Ivica Manestar u ulogama njegovog stručnog tima.

Ukupno se za medalje borilo 350 boraca iz čak 40 zemalja svijeta, pa su Varaždinci i svi ostali ljubitelji ovog sporta tako mogli pratiti između ostalog i mečeve boraca iz Japana, Kine, Madagaskara, Cameruna, Indije, Iraka, Meksika, Amerike i brojnih drugih država svijeta.

 Prvog dana svjetskog prvenstva, birali su se novi predsjednik, dopredsjednik, glavni tajnik te upravni odbor od pet članova europske savate federacije. Predsjednikom je europske savate konfederacije tako proglašen Rodolphe Redon iz Francuske, dok je za dopredsjednika izabran Varaždinac Siniša Kovačić. Ulogu glavnog tajnika preuzeo je Alexandre Walnier.

Zadnjeg dana prvenstva održani su izbori za svjetsku savate federaciju FISav. Nova predsjednica je Julie Gabriel iz Engleske, a glavni tajnik Siniša Kovačić.

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin održana je i promocija knjige o savateu čiji su autori Predrag Šimunec, Karmen Sabolić, Tomislav Kreber, Nenad Šarec i Siniša Kovačić.

Promociji knjige nazočila je i predsjednica svjetske savate federacije dr. Julie Gabriel, a pridružio joj se i dopredsjednik Gilles le Duigou.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci