Vijesti / Sport

Sara Kolak šokirala atletski svijet i osvojila zlatnu medalju!!!

Sara Kolak šokirala atletski svijet i osvojila zlatnu medalju!!!

Iako je u novo čudo vjerovalo malo ljudi, Sara Kolak senzacionalno je skrenula na sebe pozornost svjetske javnosti, osvojivši ZLATNU MEDALJU!

> Sara Kolak: 'Ludbreg sad sigurno ne spava, hvala svima koji su me bodrili!'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon odličnih kvalifikacija, ulaska u finale, odradila je i sjajno finalno natjecanje. Iz kruga u krug je poboljšavala svoje rezultate, a onda u četvrtoj seriji bacila fantastičnih 66,18 metara, i iza sebe ostavila renomiranu svjetsku konkurenciju.

- Ovo je fantastično, ja još ne vjerujem! No pokazala sam da se mogu boriti, da imam to u sebi. Mama, tata, imam ju, donosim doma medalju - istaknula je ushićena Sara Kolak nakon natjecanja.

Prvo mjesto nakon prve serije držala je Južnoafrikanka Viljoen bacila 64,92. Sara Kolak je bacila 60,89, što je bilo peto mjesto nakon prve serije. Bio je to odličan hitac, i svega jedan metar udaljen od trećeplasirane. No, s druge strane, i deveotplasirana pozicija, koja je vodila „out“ iz finala, nije bila previše udaljena.

Druga serija donijela je odlične hitce za Australku Mitchell i Kineskinju Huihui, no vodstvo je i dalje držala Viljoen. Većina bacačica je bacala bolje nego u prvoj seriji, no to je uspjelo i Sari, koja je u drugoj seriji bacila 62,95, što je značilo praktički i osiguranje nastavka natjecanja. Bilo je to peto mjesto i nakon druge serije.

I treća serija, nakon koje bacanje nastavlja osam najboljih, počela je odličnim bacanjem Bjeloruskinje Khaladovich, koja je „prebacila“ Saru. No i treća serija je donijela poboljšanje, ovog puta za samo pet centimetara, na 63,00, ali je najvažnije bilo da nastavlja natjecanje sa svjetskom elitom bacanja koplja. Zona za medalje bila je udaljena samo 1,36, a zlato manje od dva metra.

I onda je Sara nadmašila još jednom samu sebe, i bacila 66,18 metara, i zasjela na prvo mjesto. Bio je to fantastičan rezultat, novi popravak hrvatskog rekorda. Natjecanje je bilo izuzetno uzbudljivo, konkurencija je bila vrlo blizu, a u posljednja dva hitca Sara nije uspjela nadmašiti sjajan hitac iz četvrte serije.

A kada je posljednja Južnoafrikanga Viljoen bacila svoj posljednji pokušaj, uslijedilo je veliko slavlje Sare Kolak! Ogrnula se hrvatskom zastavom, a komentatori na nacionalnoj televiziji su bili u transu! 

U transu je bio i cijeli Ludbreg, u transu je bila cijela Hrvatska, kao i cijeli atletski svijet. No Sara je vjerovala, možda i jedina. I potvrdila sjajnu formu, kao i činjenicu da je pred njom velika budućnost.

Finale (bacanje koplja)
1. SARA KOLAK - 66.18
2. Sunnete Viljoen (JAR) - 64,94
3. Barbara Spotakova (ČEŠ)- 64,80

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci