HRVANJE Iva Gerić zlatna na Herkul openu u Zagrebu, Ivan Bačani srebrni

U dvorani S​u​tinska vrela, u zagrebačkom Podsusedu, ove subote održan je 1. međunarodni turnir Herkul Open.

Sudjelovalo je 234 natjecatelja iz 7 država, u više uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. HK Ludbreg predstavio se s 5 natjecatelja. U uzrastu mlađih početnika briljirao je Ivan Bačani, koji je sa tek 34 kilograma, nastupio u kategoriji do 40 kilograma. Fantastičnom borbenošću upisao je tri pobjede i jedan tijesan poraz te osvojio srebrnu medalju. Patrik Balija u uzrastu mlađih dječaka do 75 kilograma, ostao je bez plasmana sa dva poraza, borbenost je bila na nivou, no ovog puta nije išlo.

Odlična je bila Sandra Besek kod starijih djevojčica, koja je sa dvije pobjede i jednim porazom bila druga. Zlato je bilo na domak ruke, gdje je u odlučujućoj borbi vodila 6:0 i samo je malo iskustva falilo da se borba rutinski privede kraju, umjesto toga jednom greškom dozvolila je protivnici da je tušira. Marta Besek, kao starija djevojčica, nastupila je u uzrastu kadetkinja te također osvojila srebrnu medalju. Iva Gerić, po očekivanju je osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji s tri atraktivne pobjede. Ekipu je predvodio trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat na ovom turniru dijelio pravdu na strunjačama.

U vikendu koji dolazi, Marta Besek će u mađarskom Gyoru nastupit u sastavu Hrvatske ženske reprzentacije na Europskom prvenstvu U 15. Iva Gerić​ se​ pak ​intenzivno​ priprem​a​ za svjetsko kadetsko prvenstvo koje se održava početkom srpnja u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije