Vijesti / Sport

VARTEKS Korak natrag, dva naprijed - od jeseni počinje novo poglavlje kluba

VARTEKS Korak natrag, dva naprijed - od jeseni počinje novo poglavlje kluba

Navijački NK Varteks jučer je porazom u Ždralovima (3:1) završio premijernu sezonu u 3. HNL kao posljednjeplasirana momčad, što znači da će se sljedeće sezone natjecati u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin. Turbulentna je sezona iza 'Bumbara', iza njih je mnogo lijepih, ali i mnogo ružnih stvari. No, jedno je sigurno. Iako su ispali u niži rang, bogatiji su za ogromno iskustvo igranja u trećem rangu hrvatskog nogometa.

O jučerašnjoj utakmici, a i o cijeloj sezoni, progovorio je član Izvršnog odbora te koordinator sportskih projekata NK Varteks, Neven Medved.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Teško je opisati emocije koje se miješaju, od tuge do ponosa. No danas, hladne glave i kad podvučemo crtu, moramo biti sretni što smo izgurali jednu tešku sezonu iza nas. Nije nam bilo lako poslije zadnjeg sučevog zvižduka, ali koja nogometna momčad u zemlji ili šire ima takve navijače koji ostaju još pola sata poslije utakmice bodriti igrače i ne puštaju ih u svlačionicu nakon što izgube ključnu utakmicu sezone?! To je strast koja nas vodi i dalje i ne daje nam da pomislimo na odustajanje od projekta - započeo je Medved.

Varteksu je ova sezona bila veliki izazov, ali i nepoznanica. To se i vidjelo s mnogim problemima na koje je klub svakodnevno nailaze, posebno u igračkom dijelu.

- Činjenica je da smo imali prekratak igrački kadar. Naime, startali smo u sezonu s 22 igrača, podjednake kvalitete i sličnih osobina, za koje smo smatrali da mogu iznijeti trećeligaški rang natjecanja na svojim leđima. No, tijekom sezone neki od njih odustajali su zbog ozljeda, neki zbog bolesti, neki zbog poslovnih obaveza, neki su otišli igrati u inozemstvo trbuhom za kruhom i slično. Naša treća liga izuzetno je zahtjevna, trenira se gotovo svakodnevno, putovanja su duga i naporna, te je igračima amaterima teško podnijeti sve te obaveze uz obitelj, fakultet, posao i sve ostalo. Na kraju, sezonu smo završili s 15 igrača u kadru, kad tome dodamo ozljede, kartone, jako zgusnuti, praktički prvoligaški raspored zadnja dva mjeseca, jednostavno trener Orehovec nije imao mogućnosti odmarati ozlijeđene ili umorne igrače. Upravo zato nedostajalo je svježine za zadnji juriš - bio je jasan član IO Varteksa.

Osim igračkih problema, 'Bumbari' su nailazili na probleme i s djeliteljima pravde, koji su neki put 'pošteno odradili posao'. Ipak, najveći su problem Varteksa bile česte selidbe, kao i nedovoljno dobri uvjeti za rad.

- Moramo istaknuti možda i najveći problem našeg kluba u ovom trenutku, koji je vezan za sva kategorije, a to su više nego loši uvjeti rada. Mi smo jedini klub u 3. HNL koji nema vlastiti stadion, jedini smo klub koji nema svoje prostorije, jedni smo klub koji ne može utjecati na mjesto odigravanja svojih utakmica, niti može utjecati na stanje objekata na kojima se vrši trenažni proces. Praktički, sva oprema koju posjedujemo nam je u torbi, spremna za konstantu selidbu - ispričao nam je Medved, no i dodao kako možda i postoji nada za bolje sutra - rekao je Medved, ali i istaknuo kako postoji nada za bolje sutra.

- S druge strane, s određenim faktorima u gradu i ZŠUGV imamo zaista odličan odnos i kontakt, nova gradska vlast i novi ljudi pri ZŠUGV očito bolje razumiju potrebe sporta, te ostajemo u nadi da će ovo ljeto biti ključno u promjeni odnosa prema nama kao drugom najboljem klubu varaždinske županije, jer mi to itekako zaslužujemo - ističe koordinator sportskih projekata NK Varteks.

No, za Varteks je ovo samo poticaj za nastavak njihove 'borbe'. Plan njihovih priprema već je poznat, a prema željama trenera Orehovca, Varteks će se bazirati na mladim i talentiranim igračima iz grada i županije te želi postati 'razvojni klub'. Postavljen je i cilj - osvajanje MŽNL u roku od dvije godine, a na tom će im putu pomoći i novi članovi u stručnom stožeru kluba - pomoćni, kondicijski i trener vratara.

Škola nogometa povećat će svoj kapacitet s brojke od 180 na 250 polaznika, a radi se i na najvećem klupskom projektu- izgradnji trening kampa, u šali nazvanog 'Bumbarello'. Napravit će se i mobilna aplikacija koja će pružati apsolutan uvid u klupske događaje i programe. Kako ističe i sam Medved - 'od jeseni počinje novo poglavlje kluba.

Velika podrška 'Bumbarima' od samog su početka, pa tako i ove sezone, bili neumorni White Stonesi. U velikom su broju pratili voljeni klub na gostovanjima, kao i na domaćim utakmicama te su uvijek bili onaj 12. igrač.

- Upravo tako, mi smo navijački klub. Ja uvijek volim spomenuti da gledatelji i navijači nisu jedno te isto. Navijači doživljavaju svaki dan svog kluba s emocijama, navijači su aktivno uključeni u rad kluba svaki dan, navijači osjećaju klub, žive ga. Mi smo jedna velika obitelj kojoj nikakvi strani utjecaji ne mogu naštetiti. No, naša familija je otvorena za nove članove i to je također naš daljnji korak; popularizacija navijanja i učlanjenje novih članova u naš klub već od Đelacovog memorijala za mjesec dana. Dođi na tekmu da se družiš, zezaš, navijaš, poslije tekme popij pivo s najboljim prijateljima i igračima te ispuni nedjeljno poslijepodne na najbolji mogući način. To je poanta, to je put kakav želim da osjete gledatelji. Jer, tko jednom postane „navijač“, taj zauvijek ostane navijač - zaključio je Neven Medved.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci