Vijesti / Sport

Zlatko Dalić nakon Brazila: 'Poraz nikada nije lijep, čak ni protiv Brazila'

Zlatko Dalić nakon Brazila: 'Poraz nikada nije lijep, čak ni protiv Brazila'

Hrvatska je pala na Anfieldu, Brazil nas je slomio u nastavku 2:0 golovima Neymara i Firmina.

- Rekao sam i prije utakmice da neće biti ni euforije ni tragedije, neovisno o rezultatu. Mislim da smo u prvih sat vremena izgledali dobro, kompaktno, stvorili smo i neke situacije za pogodak. Međutim, poslije nam je pala koncentracija, popustio je blok, a protiv Brazila to se ne smije događati jer stiže kazna. To me muči, ali bio je ovo dobar test. Na nekim ćemo stvariti moramo poraditi, a poraz nikada nije lijep, čak ni protiv Brazila - započeo je za HRT izbornik Zlatko Dalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izbornik je posebno istaknuo potrebu za izvidom situacije kod pojedinih igrača.

- Željeli smo vidjeti kakva je situacija s pojedinim igračima, sve je 'štimalo' s Vidom na lijevom boku, što smo testirali kako bismo pokušali zaustaviti Messijeve prodore u sredinu. Ima tu i pluseva i minusa, a moramo znati igrati i obranu jer bez toga nema pravog rezultata. U drugom dijelu nismo odgovorili kako treba, imali smo samo jednu šansu, a osjetio se i umor. Ne mogu reći da je bilo sjajno, ali visoki presing bio nam je dobar, to smo i vježbali. Na kraju ostajemo pozitivni i idemo naprijed.

Rebić je bio jedan od istaknutijih hrvatskih reprezentativaca.

- Od Perišića i Rebića na krilnim pozicijama tražio sam i da prate njihove bočne igrače te nam oni nisu ništa napravili, a to im je jedna od najvećih snaga. No, pritom smo se i mi dosta potrošili. Mandžukića boli koljeno te nismo željeli ništa forsirati, u dogovoru s liječnicima, kako mu se stanje ne bi pogoršalo.

Dalić još uvijek nije odlučio tko će otpasti, Mitrović i Ćaleta Car.

- Vidjet ćemo to još tijekom noći, tijekom jutra - zaključio je Dalić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci