Vijesti / Sport

KOMENTAR Ubij ih sve i vrati se sam – 'puške f kuruzu' ne još bacati

KOMENTAR Ubij ih sve i vrati se sam – 'puške f kuruzu' ne još bacati

'Ubij ih sve vrati se sam' bio je veliki naslov u Sportskim novostima, po naslovu talijanskog spagheti westerna, nakon što je Varteks gostovao kod Croatije (današnjeg Dinama), u 8. kolu sezone 1994/95 i odigrao 0:0.

Bila je to zadnja sezona Branka Ivankovića na trenerskom kormilu, a Varteks je 'izdominirao' Croatiju (današnji Dinamo) kao malotko. Bilo je to pola godina nakon Burila, u vrijeme dok je Croatia imala snažan vjetar u leđa na svim frontovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Imala je Ivankovićeva 'divlja horda' čak 10-ak šansi, no niti jedna lopta nije završila u Ladićevom golu. Na početku utakmice imali su i promašeni penal (Grgica Kovač), pucali par puta na prazan gol, BiH napadači Mušić i Golubica promašivali su ko veliki, a u zadnjoj minuti su u istom napadu prvo Štefulj, a potom i Dalić pogodili okvir gola. Sportske novosti i veliki Tomo Židak su podastrle naslov 'Ubij ih sve i vrati se sam', sugerirajući da je Varteks napravio sve kako treba, ali se na kraju iz 'lova' vratio praznih ruku.

A otprilike takav naslov mogao bi napisati veliki Židak, da je živ, i danas nakon dviju utakmica Varaždina i Istre. Napravili su u NK Varaždinu sve, doslovno sve, što je bilo u njihovoj moći, ali druga lopta nije htjela u gol. U tri od četiri poluvremena Varaždin je bio bolji, ali 'božica fortuna' nije im bila sklona. Napomenimo i da im je tek jedan bod nedostajao do direktnog plasmana, uoči ovih kvalifikacija, a čak sedam bodova su propustili Kustošiji tijekom lige, da ne spominjemo domaću utakmicu s Hajdukom II, gdje su imali penal tri minute do kraja, koji nisu realizirali i u kontri primili gol za poraz.

Organizacija utakmica je također bila sjajna, Varteksov 'salon' ugostio je brojne uglednike iz svijeta nogometa, vidjeli smo Zorana Zekića, trenera Osijeka, Ivana Mancea, bivšeg Varteksovca danas jednog od glavnih ljudi struke u HNK Rijeka. Bio je tu naravno i gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Naravno, i varaždinske nogometne 'face', kojih ne nedostaje, osim Vugrinca, Vrbnjaka, Ivankovića, koji su dio 'priče' oko NK Varaždina, bili su tu i Samir Toplak, Leon Benko, Josip Brezovec. Bio je tu i trenutno najbolji 'varaždinski igrač' Marko Rog, ali ne u loži, već na tribinama.

Sve je 'mirišalo' na Prvu ligu, ali nije bilo dovoljno. I svi do jednoga, od brojnih novinara koji su stigli, svi gosti iz svijeta nogometa, čak i trener Istre, zažalili su što se Varaždin nije plasirao. I svi odreda, poželjeli su da iduće sezone bude bolje sreće.

Varaždin treba Prvu ligu (nadamo se i boljem HNS-u), ali i liga treba Varaždin (i bolji HNS). I naravno da u Prvoj HNL ne bi na svaku utakmicu došlo 7-8 tisuća, ali zasigurno bi ovakav Varaždin bio 'poklon' za hrvatski nogomet. Svi ljubitelji nogometa s nestrpljenjem očekuju u Varaždinu dolazak Dinama, Hajduka, lokalnog rivala Slavena, Rijeke. Svi oni nekad su u Varaždin dolazili 'punih gaća', kao gotovo nigdje drugdje u Hrvatskoj.

No, to je bilo nekad, a u prošlosti ne treba živjeti.

Sadašnjost govori da će, osim u slučaju nekakvog čudotvornog raspleta, sve to pričekati do iduće godine. A NK Varaždin ima još godinu dana da gradi i stvara, organizira klub na profesionalnim osnovama, pa da pokuša iduće godine. Jedino istrajnost i kontinuitet, uz naravno pošten rad i financijsku stabilnost, donose uspjeh.

Stoga, iako se NK Varaždin iz prvog lova vratio sam, 'puške f kuruzu' ne treba bacati.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video


Vezani članci