Vijesti / Sport

KVALIFIKACIJE Istra domaćin na Drosini 30.5., uzvrat 3 dana kasnije u Varaždinu

KVALIFIKACIJE Istra domaćin na Drosini 30.5., uzvrat 3 dana kasnije u Varaždinu

Nogometaši Varaždina okončali su regularni dio sezone pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca (0:1). Premijerni nastup u 2. HNL završili su na drugom mjestu i tako izborili kvalifikacije za 1. HNL protiv Istre 1961.

- Željeli smo prvu utakmicu igrati u Varaždinu da pred domaćom publikom ostvarimo rezultat. No, smatram da smo tu negdje s Istrom i da ćemo slavljenički ući u prvu ligu - rekao je mladac u redovima Varaždina, Niko Havelka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije najbitnijih utakmica sezone, pred Varaždinom je i prvi susret finala Županijskog nogometnog kupa protiv Bednje iz Beletinca.

- U sklopu priprema za kvalifikacije imat ćemo i tu utakmicu Kupa u Beletincu. Cijenim Bednju, dobili su Zelengaj 10:0, na klupi im je poznati Saša Paska, ali ne bježim od uloge favorita. Tamo idemo po dobar rezultat da možemo bez problema ući u uzvrat 6. lipnja - rekao je strateg varaždinskih nogometaša.

Ipak, prioritet su kvalifikacijske utakmice protiv Istre. Ždrijeb je odlučio kako će se prva utakmica kvalifikacija igrati u srijedu, 30. svibnja, s početkom u 19 sati na pulskoj Aldo Drosini. Uzvrat će biti tri dana kasnije u subotu, 2. lipnja, s početkom u 19 sati na stadionu Varteksa.

- Istra je cijelu godinu igrala puno jače utakmice nego mi, no nama se ostvarilo predviđanje da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu. Oni su svakako favorit, ali imam igrače koji su puno toga prošli te se uz njih ne bojim nikoga. Idemo se dobro pripremiti i nastaviti dobru formu - zaključio je Mario Kovačević.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci