Vijesti / Sport

NOGOMET

ODLIČNA SEZONA NK Bukovčan osvojio naslov prvaka Nogometnog središta Ludbreg

ODLIČNA SEZONA NK Bukovčan osvojio naslov prvaka Nogometnog središta Ludbreg

Bukovčan je pobjedom 2:0 osigurao naslov prvaka, ispred drugoplasirane Mladosti iz Sigeteca te trećeg Razvitka.

Iza nogometnih klubova u općini Veliki Bukovec odlična je sezona, u kojoj je NK Bukovčan iz Velikog Bukovca osvojio naslov prvaka Nogometnog središta Ludbreg dok je NK Poljoprivrednik iz Kapele na kraju sezone zauzeo četvrto mjesto u konkurenciji 15 klubova.

A upravo je posljednje 30. kolo odigrano ove nedjelje ponudilo rasplet u međusobnom susretu između Poljoprivrednika i Bukovčana odigranom u Kapeli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bukovčan je pobjedom 2:0 osigurao naslov prvaka ispred drugoplasirane Mladosti iz Sigeteca te trećeg Razvitka.

Zadovoljan igrom tijekom cijele sezone i osvajanjem naslova, ali prije svega zajedništvom i timskim duhom svoje momčadi, je trener Bukovčana Franjo Zdelar.

Naglasio je kako je početak sezone, odnosno cijela atmosfera bila turbulentna nakon ispadanja iz Druge županijske lige.

- Prije početka sezone cilj nam je bio stabilizirati klub i boriti se da budemo među prvih pet momčadi na kraju sezone. Uspjeli smo dovesti dva-tri pojačanja a ono što nas je krasilo tijekom cijele sezone bio je momčadski duh i činjenica da smo ovaj uspjeh izborili prvenstveno kao tim. Već na polusezoni, kada smo bili na trećem mjestu, znali smo da možemo više. Drugi dio odigrali smo odlično. Zabilježili smo 14 kola bez poraza a pobjedom u zadnjem kolu potvrdili smo naslov - zaključio je Zdelar. Zahvalio se svim igračima, ljudima u klubu, navijačima i svima oko kluba koji su pomogli Bukovčanu na putu do osvajanja titule.

Na osvajanju naslova čestitao je i načelnik HSS-ov Franjo Vrbanić. Istaknuo je da je osvajanje naslova idealan poklon klubu i navijačima u povodu obilježavanja 70 godina rada i postojanja.

- Čestita na sjajnoj sezoni i NK Bukovčanu i NK Poljoprivredniku. Oba kluba, igrači i uprave, uložili su silnu energiju na postizanju ovih rezultata. Općina kroz svoj proračun prati rad svih sportskih kolektiva a tako će biti i ubuduće. Cilj je da se što veći broj mladih uključi u bavljenje sportom - izjavio je Vrbanić. Navijačima je poručio da mogu biti ponosni na sve što su njihovi klubovi pokazali tijekom sezone.

NK Bukovčan osvojio je titulu prvaka Nogometnog središta Ludbreg osvajanjem 71 boda u 28 susreta. Pobijedili su 23 puta uz dva neriješena susreta te tri poraza. Odličnu sezonu u NK Bukovčanu imali su Andrija Ivančić sa 19 te Josip Makar sa 18 pogodaka.

NK Poljoprivrednik sezonu je okončao na četvrtom mjestu sa 48 bodova. U 28 kola momčad je zabilježila 15 pobjeda, tri neriješena susreta te 10 poraza. Najbolji strijelac u sezoni je Karlo Štimac sa 20 pogodaka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci