Vijesti / Sport

IGRA I DRUŽENJE

MARLEX OPEN 2019. Međunarodni turnir u badmintonu 13. travnja u varaždinskoj Areni

MARLEX OPEN 2019. Međunarodni turnir u badmintonu 13. travnja u varaždinskoj Areni
Ilustracija

Ove godine je prijavljeno 223 igrača u 16 kategorija. Dolaze igrači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, pa čak i iz Škotske, Poljske i Njemačke.

U Areni Varaždin ove subote, 13. travnja, održat će se turnir u badmintonu 'Marlex Open 2019'. Turnir počinje u 9 sati i trajat će do 20 sati.

Riječ je o međunarodnom turniru koji se održava u sklopu međunarodne badminton ADA LIGE, u kojoj sudjeluju rekreativni igrači badmintona.

Ove godine je prijavljeno 223 igrača u 16 kategorija. Dolaze igrači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, pa čak i iz Škotske, Poljske i Njemačke

Prijavljuju se igrači svih starosnih skupina, te svih razina vještine igranja. ADA LIGA u punom sastavu traje već 3 godine, a osnovana je čak prije 5 godina. Jedan od osnivača lige je i varaždinski badminton klub Marlex. Liga se sastoji od 7 turnira godišnje koji se igraju u Opatiji, Beogradu, Brežicama, Zagrebu, Ljubljani, Varaždinu i Sarajevu.

ADA LIGA se od ostalih badminton turnira u regiji razlikuje i po tome da stavlja naglasak upoznavanje i druženje igrača, te se osim sportskog natjecanja, na svakom turniru organizira i večera te zabava uz dobru muziku poslije turnira, koja potraje do kasno u noć. Marlex open turnir je karakterističan i po tome da ogranizira i tzv. welcome party dan prije turnira.

Na svakom turniru se dijele medalje za najbolje, a na kraju sezone se proglašavaju i ukupni pobjednici lige.

- Ove subote dođite u Arenu i moći ćete uživati u velikom sportskom spektaklu i vidjeti neke od ponajboljih igrača regije u najbržem sportu na svijetu. Naime, rekordna brzina badminton loptice izmjerena nekom turniru je 421 km/h - poručuju organizatori.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!