Vijesti / Sport

STIGLI BEKOVI

POJAČANJA Zaoštrava se konkurencija na bekovima, stigao iskusni Nikola Tkalčić iz Švedske i Daniel Štefulj iz Rijeke

POJAČANJA Zaoštrava se konkurencija na bekovima, stigao iskusni Nikola Tkalčić iz Švedske i Daniel Štefulj iz Rijeke
Marko Jurinec/PIXSELL

Nogometaši Varaždina nakon tri prvenstvena kola imaju tri poraza. Evidentno je da im je, osim više sportske sreće, potrebno i nekoliko kvalitetnih pojačanja. Jedno takvo trebalo bi kroz koji dan biti predstavljeno na Stadionu jer, prema svemu sudeći, u Varaždin dolazi Nikola Tkalčić.

Nije išlo s Perkovićem, ni Sambolec nije zadovoljio. Trener Perković pokušao je ranije s Havelkom, pa sad i s Glavicom, ali pozicija desnog beka ostala je problem u redovima varaždinskog prvoligaša. No, konkurencija bi se tu trebala zaoštriti jer je u Varaždin stigao Nikola Tkalčić (29).

Ovaj sad već iskusni desni bek na svom se Facebook profilu oprostio od navijača Jönköpingsa te najavio dolazak u Varaždin.

f1c22ed1a56e1487b57a7a105e8d9c73.jpg?v=2A prema Transfermarktu, Tkalčić je već postao igrač varaždinskog prvoligaša.

Vjerojatno će to biti pojačanje u punom smislu riječi. Prvenstvo je u Švedskoj već počelo, a on je odigrao osam od 11 utakmica te na terenu nije bio samo tri minute kad je zamijenjen prije kraja utakmice protiv Mjallbyja.

Tkalčić je u karijeri igrao za Slobodu, Varteks, švedski Norrköping, norveški Sarpsborg 08 i Aalesund te za švedski Jönköpings iz kojeg je prešao u redove Varaždina.

Ali to nije sve. U redove varaždinskog prvoligaša stiglo je još jedno pojačanje iz Rijeke. Riječ je o mladom Danielu Štefulju (19) koji je igrao u mlađim kategorijama Međimurja i bivšeg Varteksa, Zagreba, slovenskog Krškog i Rijeke.

Kao i Nevistić i Turčin stigao je na posudbu iz Rijeke, a može igrati na pozicijama lijevog i desnog beka. Tako je Perković dobio na širini na bekovskim, 'problematičnim' pozicijama.

Štefulj je sin poznatijeg Danijela Štefulja koji je igrao za bivši Varteks, Dinamo, Međimurje te Hannover i Nürnberg.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video