Vijesti / Sport

Kapetanica reprezentacije

ZA VIKEND Sandra Perković dolazi u Varaždin, predvodi Hrvatsku na Europskom ekipnom prvenstvu na Slobodi

ZA VIKEND Sandra Perković dolazi u Varaždin, predvodi Hrvatsku na Europskom ekipnom prvenstvu na Slobodi
Igor Kralj/Pixsell

- Jedva čekam vratiti se i opet bacati u Varaždinu. Natjecanja u Hrvatskoj za mene uvijek imaju poseban značaj, a mislim da će ovo biti jako bitno - rekla je Perković.

Kako pišu Sportske novosti, najuspješnija hrvatska atletičarka i bacačica diska, rijetko nastupa u Hrvatskoj, a kada i nastupa to su većinom dva najveća grada – Split i Zagreb.

U subotu, 10. kolovoza, Sandra Perković predvodit će hrvatsku reprezentaciju na Europskom ekipnom prvenstvu – 2. liga koje će se održati na stadionu Sloboda.

Sandrina sjećanja na Varaždin, kako sama priznaje za Sportske novosti, nisu najjasnija. Kaže da se natjecala prije puno godina, a informacije pokazuju da je to bilo prije sedam godina na Kupu Hrvatske.

- Jedva čekam vratiti se i opet bacati u Varaždinu. Natjecanja u Hrvatskoj za mene uvijek imaju poseban značaj, a mislim da će ovo biti jako bitno. Jer kao kapetanica hrvatske reprezentacije predvodit ću ekipu u pokušaju za ulazak u prvu ligu - kaže Sandra za Sportske novosti.

Hrvatskoj je bitan proboj u viši rang, a bitno je da svako u svojoj disciplini napravi što je više moguće bolji rezultat jer se na kraju sve zbraja.

Sara Kolak, još jedna olimpijska pobjednica, dolazi u Varaždin u nedjelju. Već je sada jasno da će bacanje koplja i diska biti glavne discipline za brojnu publiku koja se očekuje na Slobodi.

Perković se s druge strane nada i lijepom vremenu i ugodnoj atmosferi te poziva sve da u subotu i nedjelju daju podršku hrvatskim atletičarima.

Prvenstvo u Varaždinu bitno je za hrvatsku bacačicu iz više razloga – sezona ulazi u svoj vrhunac, Svjetsko prvenstvo je krajem rujna, natjecanja se doziraju, a pred Perković dolaze i tri mitinga Dijamantne lige, 'Hanžeković' u Zagrebu...

- U Varaždinu, otvaram svoj drugi dio sezone i nadam se pozitivnom ishodu – rekla je Sandra za Sportske novosti.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6015

Reci što misliš!