Vijesti / Sport

ATLETIKA

POTVRĐENO Norveška legenda Andreas Thorkildsen novi trener Sare Kolak

POTVRĐENO Norveška legenda Andreas Thorkildsen novi trener Sare Kolak
Igor Kralj/Pixsell

Kako je do glavnog događaja sezone, Svjetskog prvenstva u Dohi, ostalo još nešto manje od 50 dana, Hrvatski atletski savez se uključio u traženje rješenja za nastalu situaciju...

Olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju koplja Sara Kolak prekinula je dugogodišnju suradnju sa slovenskim trenerom Andrejem Hajnšekom, a novi trener 24-godišnje Ludbrežanke bit će Norvežanin Andreas Thorkildsen, potvrdio je u nedjelju predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, pišu 24 sata.

U razgovoru za Hrvatsku televiziju Veštić je rekao da je do prekida suradnje između Sare Kolak i slovenskog stručnjaka, s kojim je neočekivano došla do olimpijskog zlata u Rio de Janeiru te osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu, došlo jer 'razina treninga više nije bila zadovoljavajuća'.

Najmanje do kraja sezone

Kako je do glavnog događaja sezone, Svjetskog prvenstva u Dohi, ostalo još nešto manje od 50 dana, Hrvatski atletski savez se uključio u traženje rješenja za nastalu situaciju i u suradnji sa Sarom Kolak pronašao ga u 37-godišnjem, proslavljenom Norvežaninu Thorkildsenu, bivšem dvostrukom olimpijskom pobjedniku (Atena 2004., Peking 2008.) te europskom i svjetskom prvaku u bacanju koplja, koji je 2016. godine završio brojnim odličjima ovjenčanu karijeru.

Thorkildsen je bio prvi bacač koplja koji je u istom trenutku držao naslove olimpijskog pobjednika, svjetskog i europskog prvaka.

Kolak je s Thorkildsenom već imala nekoliko probnih treninga i bila zadovoljna načinom na koji su radili, izjavio je Veštić te zaključio da bi suradnja s Norvežaninom trebala potrajati najmanje do kraja ove sezone, prenose 24 sata.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!