Vijesti / Sport

ČETVRTA SEZONA KVIZA

SPORTSKA 5ICA Kreće nova sezona najboljeg sportskog kviza Varaždina i okolice: 'Velika šestorka' čeka nove natjecatelje

SPORTSKA 5ICA Kreće nova sezona najboljeg sportskog kviza Varaždina i okolice: 'Velika šestorka' čeka nove natjecatelje
Gossip bar

Mislite da ste sportski znalac i želite se okušati sa najbritkijim sportskim umovima Varaždina i okolice? Onda je 'Sportska 5ica' pravi događaj da oplemenite svoju kvizašku karijeru, ali i sate 'utučene' na gledanje sportskog sadržaja. Već ovog četvtka kreće četvrta sezona...

Gledate ako Hrvatska razbija Slovačku 4-0 i razmišljate: ‘Pa da, pa tak je nekad veliki Feđa Dudić zabijal protiv Istre na Stadionu kad je stigel u Varaždin ko najbolji strijelac Premijerlige’… Sjećate se dobro svakog trenutka gostovanja s repkom na Farskim otocima? E sad nećemo pretjerivati jer Hrvatska nikad nije gostovala na Farskim otocima…

No, o tom – potom. Ako pak ste zaljubljenik u maestralne poteze reketom Tereze Mrdeže, Janne Ahonen Vam nije strani pojam, a na spomen magije Davora Kusa prolaze Vas trnci… Onda imamo pravi događaj za Vas.

Kreće nova sezona najboljeg sportskog kviza

U varaždinskom Gossip Baru već se tri sezone održava najjači sportski kviz u gradu, ali i regiji, komšiluku, grofoviji, ma kako god Vam odgovara. 'Sportska 5ica' mu je ime, a idejni začetnik pak je mladi entuzijast Filip Biščević kojeg osim neopisive ljepote i markantnog osmijeha krasi zavidno sportsko znanje. Monstrum je nadimak pod kojim ga mnogi znaju, a njegova monstruozna pitanja uveseljavaju britke sportske umove četvrtkom od 20 sati i 15 minuta. 

Sam kviz koncipiran je tako da nikome nije pretežak, što u načelu znači da većina pitanja dolazi iz svijeta sportova koji se u našim krajevima najviše prate, a to su naravno nogomet, košarka, rukomet, tenis, atletika, zimski sportovi, F1 i UFC. Nađe se tu i tamo pokoje pitanje iz nekih slabije praćenih sportova no takva su rijetkost.

Također, pitanja su u većini slučajeva vezana na posljednjih 20-30 godina, dakle na događaje koji su nam se većini urezali u kolektivnu memoriju, iako, naravno, ponekad pitanja odu i u dublju povijest.

Tri sezone i tri različita pobjednika

Nakon tri sezone na kvizu se ustalila ‘velika šestorka’ koju čine:  ‘Metzelder Benz’, ‘Donkey Hot’, ‘Dribleri i pjesnici’, ‘Botta’, ‘1862 Bunića’ te ‘Grimsby FC’. No pomalo je apsurdno da je samo ekipa ‘Metzelder Benz’ među tim ekipama uspjela uzeti naslov i to baš prošle sezone. Upitno je hoće li sezonu nastaviti pod istim imenom nakon što je njihov idejni vođa i bivši njemački reprezentativac uhvaćen na djelu s ‘čudnim sadržajem’ na mobitelu.

Članovi osvajača prve sezone ‘No Name’ pojačali su neke druge ekipe, dok su osvajači druge sezone igrali samo tada, a dolaze s područja Ivanca i Lepoglave te nose ime ‘Anthony Onlyarmy’. Njihov se povratak također očekuje tijekom ove sezone.

A ove sezone Monstrum je priredio nešto novo, nešto divlje. Sezona starta u četvrtak 12. rujna, a završava sljedeće godine 13. lipnja, što je najduža pub quiz sezona koja se ikad odigrala na području Varaždina.

Tijekom sezone, odigrat će se 27 izdanja ‘Sportske 5ice’ podijeljene u tri vrijednosne kategorije, preslikane iz kalendara ATP Toura. Održat će se 17 Challengera, koji će pobjednicima nositi po 600 bodova. Slijedi 6 Mastersa koji nose 1200 bodova, te 4 Grand Slama koji će nositi po 2400 bodova. Na kraju sezone najbolje ekipe dobit će poziv nastupiti na Velikom finalu Sportske 5ice kada će se dijeliti medalje i vrijedne nagrade najboljim ekipama.

'Sportska 5ica čeka na nove natjecatelje'

Tko jednom uđe kroz vrata ‘Sportske 5ice’, u pravilu ne napušta kviz. Bilo je slučajeva kad su ekipe nakon lošeg rezultata odlučile napustiti natjecanje, ali zato je ‘5ica’ kviz za ‘prave mouže, a ne visibabe’. Naravno, dobro su došle i sve djevojke s malo manje ili više sportskog znanja, da ne dođe do zabune.

Ako Vas je ovo zaintrigiralo i želite probati nešto novo i time oplemeniti svoj život sportskog gledatelja, Bišća i 'Velika šestorka' čekaju na Vas već ovog četvrtka, 12. Rujna s početkom u 20 sati i 15 minuta u Gossip Baru.  

Ovo nije jedini sportski kviz koji se održavao na području Varaždina, no upravo se kontinuitetom i kvalitetom izdvojio od ostalih te ga se s pravom može smatrati kvizom na kojem sportski znalci mogu pokazati svoje umijeće, a pobjednici sezona s pravom mogu tvrditi da su u tom trenutku među najvećim sportskim znalcima u Varaždinu, ali i šire. ‘Sportska 5ica’ pitanje je prestiža i to će Vam potvrditi svatko tko se ikad na njoj natjecao.

Zato na noge lagane i vidimo se na najjakijem borilištu sportskih umova. Dodatne informacije možete potražiti na Facebook grupi Sportska 5ica - Kviz @Gossip

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6015

Reci što misliš!