Vijesti / Sport

VELIKI ODLAZAK

PUT AUSTRALIJE Transfer 'bomba' iz NK Varaždina: Kapetan Dario Jertec potpisao je za australski Western United!

PUT AUSTRALIJE Transfer 'bomba' iz NK Varaždina: Kapetan Dario Jertec potpisao je za australski Western United!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Donedavni kapetan varaždinskog prvoligaša Dario Jertec (34) u poznim je igračkim godinama napravio još jedan inozemni transfer. Odlazi u daleku Australiju gdje je potpisao za tamošnjeg prvoligaša Western United.

'Sir' Dario Jertec (34) više nije nogometaš NK Varaždina! Vijest je to koju su na svojim službenim stranicama objavili njegovi novi poslodavci, australski Western United.

- Vjerujemo da će Dario dodati kvalitetu, iskustvo i vodstvo u našu momčad te se veselimo novim izazovima s njim i našom momčadi - kratko je rekao trener Uniteda, Mark Rudan.

Iz kluba zasad nismo mogli dobiti nikakvu potvrdu. Predsjednik Stjepan Cvek istaknuo je da razgovori postoje, ali da ne može ništa potvrditi te zamolio da nazovemo malo kasnije, dok se sam Dario trenutno ne javlja.

Nakon mnogobrojnih odlazaka i dolazaka u ljetnom prijelaznom roku, stigao je i onaj najzvučniji. Bilo je to, doduše, izvan prijelaznog roka u HNL-u, ali u Australiji prijelazni rok traje do 15. listopada.

Dario Jertec u Varaždinu je bio od 2016. godine te je nastupao i u 3. HNL. S Varaždinom je izborio ulazak u 2. HNL, a dvije godine kasnije i ulazak u elitni rang hrvatskog nogometa.

Svoj će prvi susret u dresu novog kluba moći odigrati za mjesec dana kad starta australska liga, a njegov United gostuje kod Wellington Phoenixa. 

Dario je ispunio jedan od svojih ciljeva prilikom povratka u rodni grad, a sad ide odraditi svoj vjerojatno posljednji inozemni ugovor. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6015

Reci što misliš!