Vijesti / Sport

KAO VARTEKS 2007.

PRVA POBJEDA Jessie Djou srušio Dinamo! Varaždinci stigli do prve i 'najslađe' pobjede, na Stadionu pao hrvatski prvak!

Nevjerojatne scene na stadionu u Varaždinu! NK Varaždin je stigao do prve pobjede i to protiv aktualnog hrvatskog prvaka Dinama (1-0)! Skoro pet tisuća ljudi svjedočilo je povijesnoj pobjedi na Stadionu.

Kao Varteks 2007. godine kad je nakon devet kola bio bez pobjede, a onda s 4:3 na Stadionu srušio Dinamo. Tako je i novopečeni varaždinski prvoligaš s 1:0 srušio Dinamo pred skoro 5000 ljudi! Sve su pokušavali izabranici Nenada Bjelice, ali danas jednostavno nije išlo.

Vezana vijest:

Nenad Bjelica DOJMOVI NAKON UTAKMICE TRENERI Bjelica 'kipio' nakon utakmice: Nekima se očito 'gadi' igrati HNL; Perković bez euforije: Velika je stvar pobijediti Dinamo

Prije početka utakmice NK Varaždin oprostio se od bivšeg kapetana Darija Jerteca koji je uz pljesak navijača primio svoju ‘četvorku’ u znak zahvale na protekle tri godine u dresu varaždinskog kluba.

Čvrsto su se postavili domaći nogometaši, nisu bili posebno impresionirani europskim Dinamom koji je krenuo u većinom izmiješanom sastavu.

Prvi su zaprijetili gosti u petoj minuti kad je Atiemwen izvrtio Tkalčića i stvorio si solidnu priliku, ali pucao je direktno u Nevistića.

Pet minuta kasnije je Gavranović dobio dobru loptu od Atiemwena na peterac, pokušao se namjestiti te je pritom pogodio Adžića u ruku, ali nije to napravio regularno pa je sudac Matoc dosudio kontrafaul. Prvi su put u 13. minuti zaprijetili i Varaždinci. Đurasek je poslao odličnu loptu na desnu stranu prema Tkalčiću koji je solidnu priliku poslao ‘preko čempresa’.

U 17. minuti opet neugodna situacija pred domaćim golom. Desnu je stranu probio Pinto i ubacio, ali loptu je jedva dirao Lisakovich i usmjerio ju prema golu, a taman je bila toliko previsoka da ju Nevistić ne može dohvatiti. No, nešto prije gol linije odlično je reagirao Stolnik i spasio domaći gol.

Vezana vijest:

PRVA I VELIKA POBJEDA VIDEO/FOTO Pogledajte kako su Varaždinci proslavili pobjedu nad Dinamom!

Sljedećih smo dvadesetak minuta gledali čvrsto i grubu utakmicu s dosta prekršaja pa su tako zbog dva starta na Lisakovichu požutjeli Hajrović i Pinto.

U 42. minuti nespretni je prekršaj na Majeru napravio Karlo Težak. Faulirani je igrač izveo slobodni udarac s otprilike 17 metara s desne strane od gola Varaždina, ali jako je dobro reagirao Ivan Nevistić i spasio gol.

Pred sam kraj poluvremena mogao je Varaždin i do vodstva kad je na jednu nespretno izbijenu loptu Theophilea naletio Lisakovich, ali Bjelorus u redovima Varaždina nije se uspio namjestiti na lijevu nogu pa je pucao pokraj gola. Na odmor se otišlo sa zadovoljavajućih 0-0.

Već u prvoj minuti nadoknade Gojak je zaprijetio s ruba šesnaesterca nakon brze akcije pokrenute iz obrane, ali u zadnji je tren loptu blokirao Marko Stolnik. Najveću priliku na otvaranju drugog dijela utakmice imali su Dinamovci nakon korera Ubacio je Lovro Majer, a viši od svih bio je Amer Gojak. Pucao je uz prvu stativu, ali tamo je na crti odlično reagirao Neven Đurasek i spasio gol.

Pobjeda Varaždina nad Dinamom na stadionu u Zagrebačkoj Luka Ivanušec

Nedugo nakon toga Gavranović je u šesnaestercu odlično petom odložio loptu za Ivanušeca koji na pet metara s desne strane izbija sam pred Nevistića, ali golman Varaždina još jednom bravurom ostavlja mrežu netaknutom.

A nakon toga varaždinski je Stadion bio na nogama. Čekali su izabranici Borimira Perkovića svoju priliku i dočekali ju u 62. minuti. Oštro je s lijeve strane ubacio Štefulj, lopta je išla prema Benku koji je nije uspio zahvatiti, ali je Luka Ivanušec ‘asistirao’ za Jessieja koji je odličnim ‘lažnjakom’ zavaljao Theophilea, izbacio se na lijevu nogu i zatim hladno matirao nemoćnog Zagorca.

Nedugo nakon toga Dinamo je imao novu priliku iz prekida. Ubacio je Lovro Majer, a loptu je glavom zahvatio Mario Gavranović i pucao u lijepu stativu. Grčevito su se tada branili domaći, ali Dinamo nije uspijevao naći put do Nevistićeve mreže.

U 80. minuti bila je neugodna situacija pred domaćim golom, lopta se odbijala u šesnaestercu i krenula prema golu, ali večeras odlični Ivan Nevistić još je jednom samo sigurno zagrlio loptu. Tri minute kasnije još jedan 'mrtvac' za Dinamo. Ubacio je s desne strane Kadzior, lopta je dugo putovala do Petkovića koji je spustio loptu Gojaku, a bosanskohercegovački reprezentativac promašio je nemoguće.

Ni minutu kasnije potegnuo je Gojak i iz slobodnjaka, ali i to brani Nevistić. Nakon toga krenuli su 'frcati' žuti kartoni. U zadnjim sekundama utakmice potegnuo je Kadzior sa 27 metara od gola, ali za kraj je još jednom odlično obranio Nevistić.

Varaždin – Dinamo 1:0 (0:0)
62’ Jessie Djou (1:0)
Žuti kartoni: Varaždin – Lisakovich (50.), Tkalčić (85.), Nevistić (90.)
                         Dinamo – Pinto (26.), Hajrović (31.), Perić (63.), Moubandje (90.)
Suci: Matoc (Zaprešić) – Crnčić (Vrbovec), Loparac (Sladojevci)
Gledatelja: 4922

Varaždin (4-3-3)

Nevistić – Tkalčić, Stolnik, Adžić, Štefulj – Težak, Đurasek, Jessie – Posavec, Benko (c) (88. Vuk), Lisakovich (71. Mehdikani)

Dinamo (4-3-3)

Zagorac (c) – Pinto, Perić, Theophile Catherine, Moubandje – Ivanuše, Gojak, Majer – Hajrović (28. Petković), Gavranović (71. Kulenović), Atiemwen (71. Kadzior)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video