Vijesti / Sport

najbolja

POBJEDA! Simona Jambrošić prvakinja Hrvatske u krosu

POBJEDA! Simona Jambrošić prvakinja Hrvatske u krosu
ZŠU Varaždin

Ovom hrabrom utrkom Simona je opet potvrdila da joj osim ceste i staze 'leže' i prave kros utrke.

U odličnoj organizaciji AK 'Virovitica' protekle je subote u Virovitici održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu. Organizatoru koji se zaista potrudio da što bolje ugosti najbolje kros trkače iz cijele Hrvatske i vrijeme je išlo na ruku - ugodna temperatura za ovo doba godine. Ukupno je u svim disciplinama nastupilo oko 250 natjecatelja na dobro pripremljenoj kružnoj stazi od 1 km.

Da Atletski klub 'Varaždin' nije samo klub koji preferira cestu i planinu dokazali su nastupom troje atletičara.

Najprije je na teren 'istrčao' novi član, Neven Buhin, u utrci na 10 km. U najjačoj seniorskoj konkurenciji u kojoj su nastupili trenutno najbolji kros trkači Hrvatske hrabro je istrčao cijelu utrku i osvojio posljednje, 11. mjesto.

Simoni Jambrošić očito nije bilo toliko teško jer je od samog početka 'zasjela' na čelo kod mlađih juniorki u utrci na 3 km i suvereno vladala situacijom u utrci od početka do kraja. Niti u jednom trenutku nije prepuštala vodstvo u utrci i na kraju je uvjerljivo i sigurno pobijedila. Ovom hrabrom utrkom Simona je opet potvrdila da joj osim ceste i staze 'leže' i prave kros utrke. Ovo je očito još jedan iskorak za Simonu i dokaz da njezino pravo vrijeme tek dolazi.

Treća i najmlađa predstavnica AK 'Varaždin', Ana Goričanec, u svojoj prvoj službenoj utrci za klub hrabro je krenula u utrci mlađih kadetkinja na 1 km i utrku završila na odličnom 16. mjestu od 50 djevojčica u njezinoj dobnoj skupini

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6015

Reci što misliš!