Vijesti / Sport

NAJSTARIJI KLUB U ŽUPANIJI

STO GODINA NK 'Podravina' proslavila veliki jubilej i nada se ostati u trećeligaškom društvu

STO GODINA NK 'Podravina' proslavila veliki jubilej i nada se ostati u trećeligaškom društvu
Ivana Dežić

O jubileju, ali i trenutnoj situaciji kluba pričali smo sa predsjednikom Vitomirom Namjesnikom i kapetanom Sinišom Vađuncem.

Nogometni klub 'Podravina' proslavio je stotu godišnjicu postojanja i tom prigodom održana je svečanost u Centru za kulturu i informiranje 'Dragutin Novak' u Ludbregu.

O jubileju, ali i trenutnoj situaciji kluba pričali smo sa predsjednikom Vitomirom Namjesnikom i kapetanom Sinišom Vađuncem.

'Veliki jubilej i borba za opstanak u trećoj ligi'

Proslavu je pozdravnim govorom o povijesti kluba otvorio sadašnji predsjednik Vitomir Namjesnik, koji je naglasio kako je ova godina jubilarna i za njega osobno.

- Mi danas slavimo veliki jubilej jer je 100 godina puno u životu, a ne samo u sportskom klubu, a ova obljetnica znači i da smo najstariji klub u županiji. Meni je velika čast biti predsjednik baš u ovoj godini, a i ja slavim mali jubilej jer radim u ovom klubu 25 godina. Najprije kao igrač, zatim kao tajnik kluba, a sada i kao predsjednik - rekao je.

Osim slavlja jubileja pitali smo predsjednika i o stanju u sadašnjoj ekipi koja se nalazi na predzadnjem mjestu u 3. HNL sjever te joj prijeti ispadanje.

- To je tako u sportu, nekad si gore nekad dolje, ali je uvijek zanimljivo. Nadam se da ćemo se u narednom dijelu popraviti što se tiče rezultata, trenutno imamo mladu ekipu, a nakon ove proslave imamo vremena da se presložimo, da ojačamo momčad i da na proljeće krenemo u borbu prema sredini. Kažu da je prvih sto godina najteže, a mi smo to prošli, tako da vjerujem da će od nove godine stvari krenuti na bolje - optimističan je predsjednik.

'100 godina treba slaviti, ali je situacija sada loša'

Sadašnji kapetan kluba i jedan od najprepoznatljivijih igrača u zadnjih 15-ak godina, Siniša Vađunec bio je sretan zbog proslave, ali i razočaran trenutnom situacijom u klubu.

- Sto godina treba doživjeti i obilježiti, ali moje emocije su dosta pomiješane jer klub u ovom trenutku nije u najboljoj situaciji. Ovdje sad obilježavamo ono što smo uspjeli napraviti dosad, a budućnost ne izgleda najbolje. Zbog toga je teško govoriti o sto godina, iako je to velika stvar i to treba slaviti - započeo je Siniša.

Vađunec je objasnio i koji su to problemi u ekipi i zašto se nalaze u zoni ispadanja.

- Trenutno je u kadru ekipe jedna rupa između mladih igrača i nas nekolicine starijih i fali nam snaga igrača između 25 i 30 godina. Ti igrači bi trebali činiti kostur ekipe koja bi se tad popunila sa nekoliko mladih i nekoliko iskusnih. Mi to nemamo i zato nam se događa da osciliramo, a treća liga je ozbiljna i trenutno nam treba malo širi kadar da ostanemo u njoj. Ipak, u sportu se uvijek treba nadati, a svakako je dobra stvar je da ti svi mladi igrači od 18,19 godina mogu još dugo biti na okupu i napredovati i njihov uzlet će se dogoditi, samo je pitanje vremena - objasnio je Siniša trenutnu situaciju u klubu.

'Podravina je jedan od temelja hrvatskog nogometa'

Na proslavi se našlo mnogo dužnosnika i uzvanika, a klubu su na jubilarnim godinama čestitali gradonačelnik Dubravko Bilić, tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i župan Radimir Čačić.

Župan je u svom govoru naglasio značaj nogometa u globalnom smislu te čestitao 'Podravini' na obljetnici.

- Nogomet je s razlogom najpopularniji i najrasprostranjeniji svjetski sport, biti u samom vrhu su godine, desetljeća rada i stotine klubova u zemlji, a oni najstariji koji su to počinjali su temelj svega toga. Podravina je upravo jedan od tih klubova. Svima onima koji su dali svoj doprinos utkali svoje slobodno vrijeme, svoj novac, svoj entuzijazam i svoje nade tijekom ovih sto godina, čestitke i zahvalnost i vjerujem da će i ubuduće biti puno uspjeha - rekao je župan Čačić u svom govoru.

Na kraju same svečanosti dodijeljena su priznanja svim bivšim predsjednicima kluba, sadašnjem vodstvu kluba kao i svim najvažnijim sponzorima.

Cijeli program vodio je glumac Adam Končić, dok su za zabavni dio bili zaduženi Mirko Švenda Žiga, operna pjevačica Barbara Othman te ludbreške mažoretkinje.

Za sam kraj na pozornicu su izašli članovi nogometne škole 'Podravina' koji su pokazali svoje umijeće. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!