Vijesti / Sport

Nastavak prvenstva

DRUGA LIGA Ludbreški Grafičar kao jesenski prvak cilja titulu, trener Poljak hvali atmosferu u ekipi

DRUGA LIGA Ludbreški Grafičar kao jesenski prvak cilja titulu, trener Poljak hvali atmosferu u ekipi
Facebook

Ovog vikenda počinje drugi dio sezone u košarkaškoj drugoj ligi sjever u kojem lider KK 'Grafičar' iz Ludbrega u subotu dočekuje KK 'Petar Zrinski' iz Vrbovca, a natjecanje nastavlja i KK 'Vindija' iz Varaždina.

Košarkaški klub 'Grafičar' iz Ludbrega je već nekoliko sezona najbolji košarkaški klub u Varaždinskoj županiji, a ove su sezone postali jesenski prvaci druge lige sjever te su jedan od legitimnih kandidata za osvajanje titule prvaka i na kraju sezone.

'Iskusni igrači puno znače mladima i imamo dobru kemiju u ekipi'

Na klupi ludbreškog drugoligaša nalazi se mladi varaždinski trener i nekadašnji igrač 'Grafičara' i zagrebačke 'Cedevite' Vilim Poljak koji se nakon završetka igračke karijere odlučio na onu trenersku te sada i više nego uspješno vodi seniorsku i juniorsku ekipu ovog kluba.

- Nakon što smo sa 'Grafičarom' ispali iz prve lige, ja sam odlučio završiti igračku karijeru i tad mi se otvorilo nekoliko trenerskih opcija među kojima i ponuda 'Grafičara' za koju sam se na kraju odlučio jer se tu ponudila opcija da treniram i seniore i juniore. Prva godina je bila nekakvo međusobno upoznavanje i privikavanje, dosta mladih igrača je dobilo minutažu i  odgovornost, a imali smo i peh sa ozljedom tada ponajboljeg igrača pa i rezultat nije bio onakav kako je Grafičar naviknut, ali evo dobili smo svi zajedno priliku da ove sezone to bude bolje.

29eb2759dd8de158e58c0e59c1e8b35f.jpg?v=2

Očekivanja su i ostvarili jer trenutno drže prvu poziciju iako većinu ekipe čine domaći mladi igrači kojima je priključeno nekoliko iskusnijih te ova kombinacija mladosti i iskustva zasad funkcionira na pravi način.

- Na početku sezone doveli smo iskusnog Marija Novaka iz Čakovca i Antu Božića te oni uz još nekoliko iskusnijih igrača puno pomažu mlađima da se razvijaju i uče uz njih. Tako da smo u startu stvorili dobru kemiju i dobro radimo i treniramo te s tim kadrom namjeravamo i završiti sezonu, a nadamo se da će nam se krajem ožujka priključiti i Bruno Dijanušić koji je imao operaciju koljena pa mislim da će nam on biti veliko pojačanje - rekao nam je trener Ludbrežana.

'Kao 'playmaker' bio sam vođa pa mi trenerski posao nije velika promjena'

Ovaj uskoro 29 - godišnjak kaže kako nije imao problema priviknuti se na novu funkciju u klubu iako je postao trener igračima sa kojima je sezonu prije dijelio svlačionicu. Ludbrežani tako treniraju četiri puta tjedno plus utakmice koje se odigravaju vikendima.

- Pošto sam igrao poziciju 'playmakera' u ekipi uvijek sam morao biti vođa na terenu i tako sam se i osjećao. Sad se ta komunikacija sa terena samo prebacila na relaciju klupa-teren i moram zahvaliti igračima jer su to zaista dečki koji žele pomoći i klubu i meni kao treneru i zaista nema problema. Treninzi su svaki dan osim utorka, a juniori vikendom igraju i svoju i seniorsku utakmicu. Tako da se radi dosta, ali pokušavam sve izbalansirati jer ipak to nije profesionalizam i najbitnije je da su dečki dobra klapa i da imaju dobru atmosferu u momčadi.

'Imali smo 'crni tjedan', ali ostalo je bilo odlično'

Sa prvim dijelom sezone su u klubu zadovoljni, a posebno su ponosni da se sve više daje prilika mladim i domaćim igračima koji će u narednim godinama biti nositelji kluba. Cilj je u nastavku sezone pokušati zadržati prvo mjesto pa odigrati kvalifikacije za prvu ligu.

- Prvi dio sezone smo bili dobri osim 'crnog tjedna' u kojem smo izgubili prvenstvenu utakmicu u Virju, a onda par dana poslije pomalo nesretno ispali u Kup natjecanju od ekipe Međimurja. Nakon toga se sve nekako posložilo i ako uspijemo završiti sezonu na prvom mjestu, odigrat ćemo kvalifikacije i vidjeti kako će to proći. Sigurno je da ćemo koristiti kadar koji imamo jer se klub vodi pravcem da se daje prilika upravo vlastitim mladim snagama - rekao nam je trener Poljak o ambicijama za ovu sezonu.

'Prve tri utakmice mogu odrediti tijek prvenstva'

Drugi dio sezone za KK 'Grafičar' počinje u subotu u 17:00 sati kada u Ludbregu dočekuju iskusnu i dobru ekipu 'Petar Zrinski' iz Vrbovca.

- U subotu imamo prvu utakmicu i ona nam je vrlo bitna jer će odrediti kako ćemo ući u prvenstvo. Mislim da će se mnogo toga za nas riješiti upravo u prve tri utakmice koje su jake i koje će uvelike utjecati na tijek prvenstva. Nadam se da će biti navijača da nas podrže u subotu i nadam se da ćemo pobijediti i na pravi način započeti prvenstvo - poručio je trener 'Grafičara'.

Za kraj spomenimo i da svi varaždinski ljubitelji košarke mogu uživati u utakmici KK 'Vindija' Varaždin koji također nastavlja natjecanje u drugoj ligi sjever. Oni će u nedjelju u Graberju igrati susret protiv KK 'Podravac' iz Virja sa početkom u 18:30 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video