Vijesti / Sport

HVALA IM ZA SVE

HEROJI SU SE VRATILI KUĆI Srebrni rukometaši stigli na Trg bana Jelačića!

HEROJI SU SE VRATILI KUĆI Srebrni rukometaši stigli na Trg bana Jelačića!
Dalibor Urukalovic/Pixsell

Kulisu je malo pokvarilo lošije vrijeme, ali ni to nije zaustavilo najvjernije navijače koji su došli pozdraviti europske viceprvake!

Hrvatski rukometaši vratili su se sinoć u Zagreb nakon što su na Europskom prvestvu osvojili srebrnu medalju. Kauboje je već u zračnoj luci dočekalo nekoliko stotina navijača i sa svojim ljubimcima proslavili uspjeh.

Publika je u deliriju, stigli su njihovi sportski heroji! Glumac Darko Janeš redom je prozivao naše srebrne 'kauboje', a oni uz velike ovacije publike izlazili su jedan po jedan! Uz Mišinu pjesmu 'Poljubi zemlju' momčad je izašla na pozornicu, a najveće je ovacije dobio MVP prvenstva Domagoj Duvnjak!

Nakon predstavljanja svih igrača intonirana je i hrvatska himna. Zdušno su pjevali naši 'srebrni' Kauboji kao i okupljeni navijači. Nakon toga se okupljenima obratio i izbornik naših rukometaša Lino Červar.

- Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Još nešto sam Vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost trebaju se poštivati univerzalne -vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav - poručio je izbornik Červar.

Domagoj nije mogao izustiti ni riječi, jer su mu suigrači pljeskali i skandirali. 

- Dobar, dan Zagrebe! dobar, dan Hrvatska! Hvala - našalio se kapetan.

- Ja nisam govornik kao Lino, ali ispričavam se što ste se morali nervirat. Ali dao Bog da se vi uvijek nervirate i živcirate, a da mi donesemo medalju doma. Od srca Vam hvala u ime cijele ekipe. Nadamo se da ovo nije zadnji doček. Jučer smo malo proslavili medalju i imamo vjerojatno i novu himnu - zapjevali su tada svi okupljeni pjesmu u čast Željku Musi.

Naši reprezentativci iz Hercegovine dočekali su 'zemljaka', a uslijedio je hit Mate Bulića koji je stigao na pozornicu i otpjevao pjesmu 'Moja Hercegovina'! Raspjevani su bili Karačić, Mandić, Hrstić, Marić, Šego, Šarac, Musa.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video