Vijesti / Sport

NAKON 'KAUBOJA'

1. HRLŽ Kokice deklasirale Sinj na domaćem parketu i nastavile borbu za 3. mjesto

1. HRLŽ Kokice deklasirale Sinj na domaćem parketu i nastavile borbu za 3. mjesto
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nakon što su naši rukometaši stigli do srebrne medalje na Europskom prvenstvu porazom protiv Španjolske (22-20), varaždinske rukometašice bile su uspješnije i na domaćem su terenu svladale Sinj 30:23 (15:12).

Nakon nešto više od mjesec dana ligaške stanke, rukometašice varaždinske Koke vratile su se uzbuđenjima u 1. HRLŽ. Nastavak sezone otvorile su velikom pobjedom protiv Sinja (30:23) na domaćem parketu. Utakmica se igrala u 19 sati, nedugo nakon što su naši rukometaši izgubili od Španjolske (22:20) u finalu Eura.

- Cijelo Europsko prvenstvo provele smo gledajući zajedno utakmice prije ili nakon treninga. Ponosne smo na naše reprezentativce koji su stvarno pokazali da zajedništvom i karakterom možemo daleko dogurati. Osvojili su srebro,ali zlatnog sjaja - prokomentirala je uspjeh reprezentacije Suzana Furjan.

Nakon početnog ispitivanja snaga već su u 10. minuti stvorile prednost od tri gola razlike (6:3) da bi u 14. minuti imale i +4 (9:5). Nakon toga se igralo gol za gol da bi dvije minute prije kraja Sinjanke stigle na -1 (13:12).

No, Kokice su to brzo neutralizirale te su već na poluvremenu imale tri gola prednosti (15:12). U nastavku su se varaždinske rukometašice još više raspucale pa su golom Katarine Mrazović u 35. minuti otišle na +5 (18:13), ali do 40. minute umalo su sve prokockale jer su se serijom 5:1 gošće vratile na -1 (19:18).

Na to su domaće rukometašice odgovorile serijom 6:1 (25:19) te su privele utakmicu u mirne vode. Do kraja su samo povećale prednost na +7 i utakmica je završila rezultatom 30:23.

- Od početka utakmice pokazale smo visoku razinu agresivnosti u obrani gdje smo zatvorili njihovu vanjsku liniju i natjerali ih na nerezonske šuteve. Napad je napokon funkcionirao te se zabijalo sa svih pozicija. Cijelu utakmicu održavale smo prednost od tri, četiri gola, a na kraju je to otišlo i do sedam golova razlike - zaključila je Furjan.

Najbolje su u domaćim redovima bile Katarina Mrazović s devet i Ines Domjan sa šest zabijenih golova, dok je gošće predvodila Marija Hrgović - Tomić sa sedam zabijenih golova. 

Kokice u sljedećem kolu koje se igre 1. veljače ponovno igraju na domaćem parketu, a u goste im dolazi vodeća Podravka. Utakmica je na rasporedu u subotu, 1. veljače, s početkom u 17 sati.

ŽRK Koka - ŽRK Sinj 30:23 (15:12)

ŽRK Koka: Tušek (10), Šopar (1) - Jalušić 4, Balajić 1, Domjan 6, Kuzminski, Hokman, Mrazović 9, Rogina, Jurčić 1, Blažek 3, Bartolić, Furjan 3, Mrazović, Dežić 3, Šinjori

ŽRK Sinj: Ćosić, Vugdelija (18) - Bilandžić 1, Ljubičić 1, Hrgović - Tomić 7, Masnić 3, Mažurin 4, Plazibat 2, Ćović 1, Majić 1, Mravak, Boban, Lovrić 3, Paštar

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video