Vijesti / Sport

STIŽU 'BILI'

VRAĆA SE HNL Na stadion stiže Hajduk, Bonačićeve trupe su spremne: Vjerujem da je pred nama puno bolje proljeće

VRAĆA SE HNL Na stadion stiže Hajduk, Bonačićeve trupe su spremne: Vjerujem da je pred nama puno bolje proljeće
Marko Prpic/PIXSELL

Nakon mjesec i pol dana na varaždinski se stadion vraćaju prvoligaška uzbuđenja. Bonačićevim izabranicima slijedi teška borba za ostanak u ligi, a već u prvom proljetnom kolu tražit će bodove protiv Hajduka.

Po završetku jesenjeg dijela nismo ostvarili zacrtano, ali kao momčad smo kroz ove pripremne utakmice dosta toga popravili i nadamo se boljem rezultatu koji nas nije pratio sukladno našim igrama. nadam se i vjerujem da je pred nama jedno puno bolje proljeće, zapoočeo je prije susreta s Hajdukom trener Varaždina, Luka Bonačić.

Pred varaždinskim je prvoligašem sad velika borba za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Inter je slavio protiv Istre (2:0) te sad ima 16 bodova na osmom mjestu, dok pretposljednja Istra ima 12, kao i posljednjeplasirani Varaždin.

- Raspored je uvijek dvosjekli mač, ako se dobro krene onda je dobar, ako se lošije krene je loše. nije to demagogija, ali drago mi je da su prve utakmice jače jer se u tim utakmicama svi traže, favoritima je teže pa tako i Hajduku. A ne kasnije kad uđu u natjecateljsku formu kad je kudikamo teže. Oni traže tri boda, ali tražimo i mi. Sedamnaest je utakmica, 51 bod i mi ih tražimo. Imamo kvalitetu više u obrani i prema naprijed, očekujem puno bolji rezultat - objašnjava strateg varaždinskog prvoligaša.

Na pripremama je bilo nekih problema s ozljedama, ali sve se to riješilo u hodu. No, na zadnjem su se treningu sudarili Jamal Bajandouh (27) i Jessie Djou (22).

- Nije bilo Drožđeka, Nevistića, Jessieja, Mehdikhanija... Prije Hajduka se stanje popravilo, ali prije dva dana došlo je do ozljede na treningu. Jessie je naš nosioc na sredini terena, ali kako stvari stoje, mislim da ga nećemo moći koristiti.

Probleme Varaždina u napadačkom dijelu, a to bi sad trebao popraviti Domagoj Drožđek (23) koji se vratio nakon godinu i pol u Lokomotivi. Gladan je utakmica te će se na posudbi pokušati pokazati ne samo pred varaždinskom publikom, već i za budući povratak na Kajzericu.

- Već godinu i pol igram u prvoj ligi, vratio sam se u Varaždin i nadao sam se da ćemo ostvariti cilj - ostanak u ligi. Vidjet ćemo prvih četiri pet utakmica kako će stvari ići, a onda ćemo vidjeti je li nam to jedini cilj ili smo spremni nešto više - objašnjava Drožđek. 

Podsjećamo, 20. kolo 1. HNL na rasporedu je u nedjelju2. veljače, s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu gdje će Varaždin ugostiti Hajduk.

Ulaznice za susret su dostupne u pretprodaji u Caffe baru Contra na Gradskom stadionu, a cijene su sljedeće: Zapad lijevo - 50 kuna, Zapad desno - 50 kuna, Istok - 40 kuna, dok je Zapad sredina rasprodana. Ulaznice su personalizirane te se mole navijači da što je moguće ranije kupe svoje ulaznice kako bi izbjegli eventualne gužve pri ulasku na stadion.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video