Vijesti / Sport

1. HNL

PORAZ NA STARTU Premijerno koristili VAR: Nevistić obranio penal, ali Hajduk prejak za Varaždin

PORAZ NA STARTU Premijerno koristili VAR: Nevistić obranio penal, ali Hajduk prejak za Varaždin
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nogometaši Varaždina pružili su solidan otpor u 20. kolu 1. HNL, ali na kraju izgubili od Hajduka 0:3 (0:1). Imali su gosti i dva penala od kojeg je jedan obranio Ivan Nevistić, a pobjedu gostima donijeli su Jradi te Caktaš i Eduok.

Umjetnički dojam opet solidan, ali rezultat je izostao. Opet će Luka Bonačić imati što za reći jer nije loše izgledala njegova momčad, ali na kraju svega se zbrajaju bodovi.

Vezana vijest:

Varaždin - Hajduk Nastavak 1.HNL KLIKOM PO TRIBINI Varaždin otvorio proljetni dio prvenstva protiv Hajduka

Lijepo popunjene tribine Gradskog stadiona u Varaždinu po prvi put su mogle vidjeti i upotrebu VAR tehnologije u HNL-u, ali ona nije donijela radost domaćim navijačima. Na kraju je Hajduk slavio 0:3 (0:1) golom Jradija u 42. minuti, Caktaša u 72. minuti (11m) te Eduoka u 94. minuti (11m).

Valja spomenuti da je Pejin nakon tri pregleda VAR snimke dosudio tri penala za Hajduk, ali sva su tri penala najvjerojatnije bila opravdano dosuđena.

Od prve su minute dominantnije krenuli Splićani, dok je Bonačić u utakmicu ušao bez klasičnog napadača jer je na klupi ostao Leon Benko. Gosti su do prve ozbiljnije prilike došli u 13. minuti kad Caktaš odlično tuče, Nevistić još bolje brani, a lopta dolazi pred Eduoka. Svi su stali, mislili da će Nigerijac zabiti, ali pogodio je stativu.

No, samo dvije minute kasnije rukom je u šesnaestercu igrao Denis Glavina i sudac Pejin je nakon pregleda VAR snimke pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Caktaš, pucao, ali je Nevistić odlično obranio udarac u donji lijevi kut. 

U 26. minuti prijeti i Varaždin. Drožđek je ubacio, Stolnik je pucao glavom, ali neprecizno. Ostao je ležati varaždinski stoper, Hajdukovci potegnuli kontru i skoro zabili. S ruba šesnaesterca pucao je Caktaš, ali odlično je obranio Nevistić.

Četiri minute kasnije zabio je Samuel Eduok, ali nakon pregleda VAR snimke pokazalo se da je bio u zaleđu te je gol poništen. Do poluvremena Hajduk je uspio povesti u 42. minuti kad je nakon akcije iz kornera do 16 metara došetao Jradi i odlično zabio u prvi kut Nevistićeva gola. 

Luka Bonačić je nakon odmora u igru ubacio Benka umjesto Glavine, ali to nije pomoglo Varaždinu u napadačkom dijelu. Mogli su 'bili' i podebljati vodstvo u 54. minuti, ali Tahiraj je nakon odličnog ubačaja Jaira pogodio prečku. 

Torcida je bila glasna i raspjevana cijelu utakmicu, stiglo ih je 500-injak. U 55. minuti skandirali su "Varteks Varaždin" u znak podrške navijačkom klubu iz grada, dok su kasnije poručili "Vi niste Varteks".

U 69. minuti Eduok promašuje zicer s dva metra, gađa kroz noge Nevistiću, ali golman Varaždina na vrijeme ih je skupio. No, tri minute kasnije nije mu bilo spasa. Stolnik je igrao rukom u skoku nakon kornera, Pejin je išao pregledati VAR snimku i utvrdio da se radi o penalu. Caktaš je opet pucao u istu stranu, ali Nevistić ovaj put nije obranio.

Pokušavali su domaći do kraja utakmice opasnije zaprijetiti, izmijenio je Bonačić i napadački red, ali jedino što su uspjeli dobiti je još jedan penal nakon pregleda VAR snimke. Roca je napravio faul, loptu je uzeo Eduok, stranu je pročitao Nevistić, ali nije uspio obraniti šut.

Nedugo nakon toga Tihomir Pejin označio je kraj susreta i konačnih 0:3 za Hajduk.

Varaždin - Hajduk 0:3 (0:1)
42' Jradi (0:1), 72' Caktaš (0:2, 11m), 90'+3' Eduok (0:3)
Gledatelja: 5043
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - Tomac (Vladislavci), Šarić (Županja)
VAR: Pajač (Zelina), Zobenica (Velika Gorica)
Žuti kartoni: Varaždin - Glavina De. (16.), Roca (53.), Stolnik (72.)
                       Hajduk - Tahiraj (20.), Jradi (76.)

Varaždin (3-5-2)

Nevistić - Novoselec, Glavina De., Stolnik - Tkalčić (c), Roca, Đurasek, Glavina Do. (46. Benko), Špičić - Drožđek (77. Glavica), Posavec (77. Petković)

Hajduk (3-5-2)

Posavec - Radić, Ismajli, Vučur- Juranović, Jradi, Barry, Caktaš (c) (85. Blagaić), Tahiraj (74. Jakoliš) - Jairo (79. Kreković), Eduok

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video