Vijesti / Sport

Rezime utakmice

RIJEČ TRENERA Bonačić: 'Nosioci igre su podbacili'. Tudor: 'Igrali smo na livadi'

RIJEČ TRENERA Bonačić: 'Nosioci igre su podbacili'. Tudor: 'Igrali smo na livadi'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Zanimljivi osvrti trenera nakon utakmice Varaždina i Hajduka.

Odigrana je četvrta utakmica 20. kola 1. HNL između Varaždina i Hajduka na Varteksovom stadionu.

Vezana vijest:

Varaždin - Hajduk 1. HNL PORAZ NA STARTU Premijerno koristili VAR: Nevistić obranio penal, ali Hajduk prejak za Varaždin

Hajduk je bio bolja momčad, to se na kraju vidjelo i na rezultatu (3:0), a utakmicu je obilježila i uporaba VAR tehnologije.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Hajduka Igor Tudor čestitao je svojoj momčadi na dobroj igri, ali je kritizirao stanje terena na stadionu.

- Čestitke momcima, prva utakmica, zbog uigravanja i prvenstveno zbog ove livade na kojoj smo igrali. Nikad nije sigurno, u ovakvim uvjetima, da će bolja ekipa pobijediti. Imali smo dosta šansi, zadovoljan sam i idemo dalje – rekao je Tudor.

Trener Varaždina Luka Bonačić smatra da je pobjeda Hajduka bila zaslužena.

- Čestitam Hajduku. Došli su autoritarno u Varaždin. Sve je to bilo poznato. Jedino sam razočaran što su mi tri-četiri nosioca igre podbacila. Što se tiče VAR-a pa bila su tri jedanaesterca, zato su ga i stavili.  Imali smo edukaciju, igrači su upoznati kako se trebaju ponašati i nemamo tu što dodati.

Novinari su ga zatim pitali što bi bilo da je VAR postajao u devedesetima, kada je Bonačić vodio Varteks i 'borio se' protiv Croatije Zlatka Canjuge?

- Onda bih svršio u Lepoglavi - odgovorio je Bonačić. 

Priznaje da je očekivao bolju igru svoje momčadi.

- To su sve ispravne odluke. Ako laže koza, ne laže rog, kaže se kod nas u Dalmaciji. Mi se moramo zapitati zašto nismo bili na nivou na kojem sam ja očekivao. Kao trener, očekivao sam bolja zatvaranja zadnjeg reda. Nije VAR presudio, Hajduk je bio bolji od početka. Okrećemo se prema Istri i tražimo bodove protiv njih. U drugom poluvremenu krenuli smo u ofenzivnoj varijanti. Morali smo preuzeti rizik. Nakon drugog gola sve je bilo više-manje riješeno – zaključio je Bonačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video