Vijesti / Sport

KONKURENCIJA NEVISTIĆU

POJAČANJE U Varaždin stigao bivši "vatreni" iz Brazila: Novi golman u Zagrebačkoj je Oliver Zelenika!

POJAČANJE U Varaždin stigao bivši
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon odlaska Ante Mrmića (27) varaždinski je prvoligaš ostao na dva golmana, a jedan od njih je posuđeni igrač. Tako su u klub doveli novo pojačanje koje je 2014. godine bilo na SP-u u Brazilu s našom reprezentacijom.

Ivan Nevistić (21) dobio je konkurenciju, u Varaždin je stigao Oliver Zelenika (26)! Nekad treći vratar hrvatske nogometne reprezentacije je nakon odlaska iz HNL-a igrao još za poljsku Lechiju te nizozemski NEC, a sad se vratio u HNL.

Ovaj transfer potvrdili su nam danas izvori iz kluba, a Zelenika pravo nastupa ima već u sljedećem kolu, kada Varaždin ide na jedno od ključnih gostovanja u Pulu gdje će igrati protiv Istre 1961.

Predviđala mu se jako dobra karijera nakon što je branio u Dinamu i Lokomotivi, s "vatrenima" je bio u Brazilu, ali nikad nije ispunio potencijal. Tako se vratio u Hrvatsku gdje će krenuti u svojevrsnu revitalizaciju karijere. 

Valja spomenuti kako će teško s gola maknuti odličnog Ivana Nevistića koji je u više navrata do sad pokazao kako je neizostavna karika u igri Varaždina, no treba i istaknuti kako je Ivan Rijekin igrač na posudbi u Varaždinu pa svakog trenutka može završiti na Rujevici. 

Prvi golman Rijeke Andrej Prskalo (32) je ozlijeđen, a mrežu im čuva mladi Ivor Pandur (19) dok je treći izbor David Nwolokor (24) te će Ivan ako ne prije, na ljeto sigurno, otići u Rijeku i tamo se boriti za mjesto prvog vratara ili pak sreću potražiti negdje drugdje s obzirom na riječku formu u prodaji igrača ove sezone.

Bilo kako bilo, nakon odlaska Ante Mrmića (27) varaždinski je prvoligaš uz Nevistića ostao samo na Dinku Gavranoviću (27) koji nema prvoligaškog iskustva i pitanje je kako bi se adaptirao na prvoligaške izazove u bitnim trenucima za klub koji se bori za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

Zato je doveden Oliver Zelenika koji će se morati dokazati treneru vratara Stanislavu Posavcu, ali i Luki Bonačiću jer netko mora preuzeti Nevistićevo mjesto kad se spomenuti vrati u Rijeku. Podsjetimo, Zelenika je igrao za zagrebački Dinamo, Lokomotivu, Rudeš, poljsku Lechiju i nizozemski NEC. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video