Vijesti / Sport

KAZNA RADI SKANDIRANJA I 'PROPUSTA'

MUKE PO HNS-u NK Varaždin kažnjen s 16 tisuća kuna, iz kluba tvrde da su sve odradili korektno

MUKE PO HNS-u NK Varaždin kažnjen s 16 tisuća kuna, iz kluba tvrde da su sve odradili korektno

NK Varaždin zaradio kaznu od 16 tisuća, tvrde da su sve odradili korektno, da je razlog manjak komunikacije s VAR sobom, te da su angažirali veliki broj zaštitara.

NK Varaždin kažnjen je od strane disciplinskog suca HNS-a, Alana Klakočera za događaje na utakmici 20. kola HT Prve lige. Kazna iznosi 16 tisuća kuna, a odnosi se na skandiranje 'cigani, cigani', kod trećeg kaznenog udarca, gdje su sva tri dosuđena nakon pregleda VAR snimki. Drugi dio kazne radi unošenja i paljenja pirotehničkih sredstava od strane navijača Hajduka, Torcide, koji su bili smješteni na južnoj tribini. 

Reagirali su i iz NK Varaždina, objavom na svojoj Facebook stranici, gdje tvrde

- Zanimljiva situacija koja je nastala zbog propusta u najavljenom načinu provođenju VAR-a, kako je bilo komunicirano dopisima i seminarima. Naime, stadionske službe koje s gledateljstvom komuniciraju putem semafora i putem razglasa nisu imale nikakve obavijesti, a koje su trebale imati, iz VAR sobe što se i na koji način pregledava te koji je točan razlog pregleda VAR-a – navode u svojoj objavi te nastavljaju.

- Shodno tome, gledateljstvo na zapadnoj tribini izrazilo je svoje nezadovoljstvo zbog situacije koja se dogodila u nadoknadi drugog poluvremena te vraćanju akcije s prekršaja nad igračem Varaždina na polovici terena na kazneni udarac koja ni pod kojim okolnostima se ne može prozvati rasizmom ili vrijeđanjem po nacionalnoj osnovi. Predstavljanje problema u komunikaciji je bilo naglašeno od strane NK Varaždin na sastanku prije utakmice te je nezadovoljstvo s načinom komunikacije bilo naznačeno i nakon utakmice. Zanimljiva činjenica je i ta da tijekom nešto više od 90 minuta, nije zabilježen niti jedan 'izgred' ili 'dovik' s iste tribine – navodi se na Facebook stranici NK Varaždina.

Zanimljivo, NK Varaždin opominju i za 'propust u organizaciji' zbog unosa pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

- NK Varaždin je zajedno sa angažiranom zaštitarskom službom, a sve prema zahtjevima MUP RH angažirao adekvatan broj zaštitara te vlastitu redarsku službu te je pripremio sve prilaze shodno nekolicini sastanaka sa nadležnim organima u tjednu prije utakmice. Zaštitarska služba iskoristila je sve zakonom dopuštene mjere u maksimalnom obujmu kako bi se izvršila kontrola i pregled gostujućih navijača kako bi utakmica prošla bez problema i pirotehnike - stoji u FB objavi.

Navode i da je čak vlastitim pregledom stadiona prije utakmice pronađeno nekoliko skrivenih pirotehničkih naprava, te ističu kako to dosad nije pronađeno na niti jednom stadionu u Hrvatskoj. Ističu da sve to dovoljno govori o angažiranosti kluba, kako bi utakmica bila sigurna za sve gledatelje i posjetitelje.

683718fd65cd2212b9567295a10210dc.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video