Vijesti / Sport

DERBI ZAČELJA

VAŽNA UTAKMICA Bonačić prije Istre: 'Neću reći da smo superspremni, ali idemo pokušati izvući bodove'

VAŽNA UTAKMICA Bonačić prije Istre: 'Neću reći da smo superspremni, ali idemo pokušati izvući bodove'
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Nakon poraza od Hajduka (0:3), varaždinski prvoligaš kreće u ljutu borbu za ostanak u ligi. I to protiv direktnog konkurenta Istre, koja je s jednakim brojem bodova (12) na 9., pretposljednjem mjestu, ispred Varaždina koji je trenutno posljednjeplasirana momčad lige.

Utakmica s Hajdukom je iza nas, ali još uvijek se prepričava. Bilo je specifičnosti, ali po nas je to bilo loš rezultat. Ne možemo to sve otresti, a trebali bi. Normalno, iza nas je i prošlo je, započeo je trener Varaždina Luka Bonačić nakon utakmice s Hajdukom (0:3) pa se okrenuo sljedećoj, veoma važnoj utakmici protiv Istre, direktnog konkurenta za ostanak u ligi:

- Sljedeće utakmica je Istra, koja nije ništa manje zahtjevna nego ova prva. Moramo u svaku utakmicu ulaziti maksimalno spremni i sa željom da izvučemo što bolji rezultat, nemamo drugog izbora. Velika je razlika do šestog, sedmog mjesta pa ulazimo u zonu s al pari protivnicima s kojima moramo tražiti nešto i pokušati izvući bodove.

Protiv Hajduka varaždinski prvoligaš nije uspio napraviti ništa ozbiljnije, ipak treba biti realan i reći da će se ključni bodovi tražiti protiv momčadi iz donjeg dijela tablice. A sad slijedi upravo takva utakmica u Puli.

- Momčad je neću reći superspremna, ali analizirat ćemo ih i pričali smo neke stvari koje su izostale protiv Hajduka da se ne ponove i da ih pokušamo poboljšati prema onom cilju koji nas treba, a to je pobjeda - objašnjava trener Varaždina.

Nakon što protiv splitske momčadi Bonačić nije mogao računati na veznjaka Jessieja Gueru (22), u Puli bi trebao na raspolaganju imati sve igrače.

- Jessie je jučer trenirao prvi put nakon pet šest dana, ne osjeća ništa, ali nije ga bilo na terenu neko vrijeme. No, vjerujem da može pomoći. Mučila nas je i viroza koja nam je zadala dosta problema s pojedinim igračima što se vidjelo protiv Hajduka. Ali što je, tu je. Idemo za Pulu, pripremiti se, igrati i nadamo se da ćemo izvući povoljan rezultat - zaključuje trener varaždinskog prvoligaša.

Dok je golman jedan od najjačih karika u momčadi, a vi ste zadnji na ljestvici, onda imate problem. Svjesni su toga u Varaždinu, a svjesni su i da će Ivan Nevistić (21) možda biti i ključna spona za ostanak kluba u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Protiv Hajduka je obranio penal, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da Varaždin dođe bar do boda.

- Obraniš penal, ali kad izgubiš 3-0 to ništa ne znači. Svatko treba gledati na sebe, da bude što bolji. Istra je izgubila od Intera, ali između njih i Intera nije velika razlika u kvaliteti. Moglo je to otići na jednu i na drugu stranu i to sve ovisi tko će imati bolji dan, bolje raspoloženog pojedinca, a nadam se da ćemo to biti mi - rekao je Ivan i još se malo osvrnuo na nadolazeću utakmicu:

- Sigurno nas čeka teška utakmica jer su oni s nama al pari i konkurent za borbu za ostanak. No, kao i svaka koju igramo, mislim da protiv Hajduka zbog spleta okolnosti imamo rezultat kakav je, ali mislim da možemo bolje i da ćemo to pokazati protiv Istre. Idemo tamo, borit ćemo se i vjerujemo da ćemo uzeti bodove.

Utakmica 21. kola 1. HNL između Istre 1961 i Varaždina na rasporedu je u petak, 7. veljače, s početkom u 18 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli uz prijenos na programu HNTV-a.

Podsjetimo, Varaždin je trenutno posljednjeplasirana momčad lige sa 12 osvojenih bodova, dok je ispred njih Istra sa jednakim brojem bodova, a na 'mjestu spasa' je Inter sa 16 bodova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video