Vijesti / Sport

KREĆE "RENESANSA"

PROMJENA Samir Toplak novi je trener varaždinskog prvoligaša! Predstavljanje na Stadionu u 13 sati i 15 minuta

PROMJENA Samir Toplak novi je trener varaždinskog prvoligaša! Predstavljanje na Stadionu u 13 sati i 15 minuta
Marko Prpić / Pixsell

Glasine su bile točne. Luka Bonačić je otišao, a klupu je preuzeo Samir Toplak. "Mirza" će nakon pet i pol godina u zaprešićkom Interu pokušati spasiti od ispadanja klub iz svog grada, a upravo protiv bivšeg kluba debitirat će na klupi.

Nemam još osjećaj, sve se prebrzo odvijalo. Trebat ću odraditi prvi trening. Nikad nisam otišao iz svojeg grada i Kneginca, momentalno su mi emocije još zatvorene. Kad preuzmem ekipu i suočim se sa svim problemima onda ću moći nešto reći, fokusiran sam da se napravi pomak, započeo je Samir Toplak za Radio Sjeverozapad nakon što je i službeno preuzeo klupu varaždinskog prvoligaša.

Na "užarenu stolicu" stigao je nakon što je Bonačić izgubio od Istre (1:0) i sporazumno raskinuo ugovor s klubom koji se trenutno nalazi na posljednjem, 10. mjestu lige s 12 osvojenih bodova. Ispred je Istra s 15 bodova na devetom mjestu te Toplakov bivši klub, zaprešićki Inter sa 16 osvojenih bodova.

- Da mislim da ekipa ne može više od ovog, ne bi se prihvatio posla. Nisam bio fokusiran na ovo, imao sam neke druge planove, ali kad sam razmislio dan-dva i popričao s nekim ljudima, odlučio sam da se idem boriti. Nije to sad nešto katastrofalno jer je u jednoj utakmici razlika. Treba podići ekipu na viši nivo - dodaje "Mirza" i objašnjava zašto je preuzeo ovu tešku zadaću:

- Pokojni J.F. Kennedy je rekao da će Amerikanci otići prvi na Mjesec ne zato što je lako, nego zato što je teško. Svoj motiv sam našao u tome jer je baš teško da se nešto napravi. Jer da je lako - ne bi mene zapalo.

Gledao je momčad na televiziji i s tribina, pa i igrao protiv njih u dosadašnjem dijelu sezone te otprilike zna što bi trebalo mijenjati za napredak.

- Treba mi par treninga, bio sam jučer u Dunjkovcu. Ima dosta toga što mi ne odgovara, puno toga bih mijenjao, ali nije ova utakmica u subotu presudna. Ima 15 utakmica do kraja, svi su u nekom svom filmu, ekipa se mora psihološki dići. Momčadski su ispod nivou, previše je egoizma i trebam prvo napraviti momčad. Kad se poradi na momčadskom duhu, onda će ih i sreća pomaziti.

Pod Bonačićem je fokus bio na obrambenom dijelu igre, dok napadački to nije izgledalo dobro. 

- Kad gledam svojih 5 i pol godina u Interu, obrana mi je bila lošiji dio momčadi. Tako neka obrana ostane samo na određenom nivou, a napad ćemo malo drugačije postaviti jer mislim da su se gušili u centrali, premalo je bilo igre po  bokovima itd. Bitno je da znam što hoću te treba to igračima i usaditi - objašnjava Toplak kako može ostati u elitnom rangu hrvatskog nogometa i dodaje:

- Najvažnija stvar - ako igrači ne vjeruju da je moguće to napraviti, onda može doći tko god. Oni moraju vjerovati da se može popraviti jer ako ću ja vjerovati više u njih nego oni sami u sebe, onda će jako teško to napraviti.

Debi će mu biti upravo protiv bivšeg kluba, zaprešićkog Intera. Na njihovoj je klupi bio 5 i pol godina, a sad će im s Varaždinom htjeti "zagorčati život" već ove subote.

- To je strašno. Život piše čudne romane. Nevjerojatno, ali napravit ću sve što je u mojoj moći da napravimo dobar rezultat. Lovim se za svu pozitivu koju mogu prenijeti. Sve ekipe koje sam preuzeo (Varteks, Cibalia, Zelina, Gorica, Inter) pobijedio sam s njima prvu utakmicu, pa se nadam da će tako biti i ovdje - završio je Samir Toplak.

Utakmica 22. kola 1. HNL između Intera i Varaždina na rasporedu je u subotu, 15. veljače, s početkom u 15 sati na stadionu ŠRC-a Zaprešić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video