Vijesti / Sport

Varaždinski prvoligaš

PREDSTAVLJEN NOVI TRENER Samir Toplak: 'Bit će teško, ali baš zato ćemo uspjeti!'

PREDSTAVLJEN NOVI TRENER Samir Toplak: 'Bit će teško, ali baš zato ćemo uspjeti!'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Momčad Varaždina preuzima igračka legenda Varteksa Samir Toplak, a debitirat će upravo protiv svog dojučerašnjeg kluba, zaprešićkog Intera.

U ponedjeljak je u NK Varaždin predstavljen Samir Toplak, novi trener prve momčadi.

- Kao što je prije mnogo godina rekao John F. Kennedy, kada su ga pitali o utrci u svemir, tko će stići prvi. Rekao je, mi ćemo doći prvi, ne zato jer je lagano nego zato jer je teško. Možete napisati da ću uspjeti ostati u ligi s Varaždinom, ne zato jer je lako, nego zato jer je teško – kazao je novi trener, klupska legenda Varteksa koji je trenersku karijeru započeo u Varaždinu.

U tim bremenitim vremenima bivšeg varaždinskog prvoligaša, uspijevao je ostvariti čak i prilične uspjehe, s Varaždinom igrao i finale Kupa. Kasnije je vodio Cibaliju, Goricu i Zelinu, a najviše se dokazao u zaprešićkom Interu, s kojim je ušao u 1. HNL i postao trener s najdužim prvoligaškim statusom u jednom klubu.

U NK Varaždinu 'fenjeraška' pozicija i povećanje zaostatka nad Istrom i Interom bili su signal za uzbunu i novu trenersku promjenu. Bonačić i klub su se dogovorili za razlaz.

- Nismo dugo razmišljali, Samir Toplak je naš domaći dečko, dokazao je znanje. Zahvalili smo se bivšem treneru, koji je i sam nagovijestio da će otići ako ne bude pomaka. U našoj premijernoj sezoni imamo problema u svim segmentima, jedan je svakako i minus na bodovnom saldu. Želimo Samiru puno sreće u radu, napravit ćemo sve da ostanemo u ligi – istaknuo je predsjednik Stjepan Cvek.

Samir Toplak svjestan je da neće biti lagano, ali vjera i optimizam uvijek su bili njegov 'forte'.

- Da ne vjerujem da ova ekipa može bolje, da nisam uvjeren, ne bih se toga niti prihvatio. Nije bitno što je kratak rok, kap što je netko rekao, ne možeš nigdje stići, ako ne znaš kamo ideš – ističe Toplak, koji već zna i svoje prve poteze.

- Koliko mi se čini, moramo poraditi na momčadskom planu. Ekipi treba vratiti momčadski duh, igrači gledaju u pod, svaki sa svojim mislima. Trebamo igrače koji se mogu podrediti kolektivu, svi do jednoga. Da i onaj 21. igrač na tribini navija za klub i svoje suigrače – ističe Toplak.

S njim će u stručni stožer i njegov pratitelj iz Intera Branko Lađević, a svi članovi dosadašnjeg stožera, Kastel, Posavec i Golub ostaju u stručnom stožeru.

- Sve su to moji prijatelji, vjerujem da možemo zajedno. Od danas smo jedan tim – rekao je Toplak.

Ironije sudbine jest ta da će svoj prvi test imati protiv svojeg bivšeg kluba zaprešićkog Intera, kojeg je 'do jučer' vodio mirno 'nemirnim' vodama HNL-a.

- Takva je sudbina, život piše romane – rekao je Toplak, dodavši i sljedeće.

- Bit će nam teško, Drožđek i Glavina napustili su utakmicu radi ozljeda. Moram reći da sam u Interu imao veći problem obrane, nego napada. Definitivno moramo napraviti neke preinake u napadu, da budemo efikasniji i opasniji prema naprijed. Da igrači otpuste kočnice, da se ne boje povratne trke, da stvaramo više pomutnje u protivničkim redovima. Vremena je jako malo, ali kao što sam i rekao, znamo da nam neće biti lagano – zaključio je Toplak.

U svemu tome pomoći će i neki novi igrači. U klub je stigao i Tonio Teklić iz Splita, a i Kolumbijac Jordi Obregon, obojica napadači ili ofenzivni vezni igrači. Od ponedjeljka je u funkciji i novi travnjak s umjetnom travom.

- Ponosni smo na naš umjetni travnjak, koštao nas je oko 250-300 tisuća eura, od čega je 200 tisuća donacija HNS-a, na čemu im zahvaljujemo. To će u prvom redu pomoći našim mlađim uzrastima. Moram s ponosom istaknuti da imamo četiri kategorije u prvoj ligi, što je prvi puta u varaždinskom nogometu – istaknuo je direktor kluba Toni Dalić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video