Vijesti / Sport

BRILJIRALI!

PRVENSTVO HRVATSKE Plivači i plivačice kluba Barok osvojili šest medalja na natjecanju na Korčuli

PRVENSTVO HRVATSKE Plivači i plivačice kluba Barok osvojili šest medalja na natjecanju na Korčuli
PK Barok

Najveći uspjeh ostvarila je kadetkinja Leona Juriša koja je osvojila dvije zlatne medalje.

Ovog vikenda po prvi put na Korčuli, a povodom 90. godina korčulanskog plivačkog kluba održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete. Plivači i plivačice PK Baroka drugu godinu zaredom osvojili su 6 medalja te u ekipnom plasmanu zauzeli 4. mjesto (u konkurenciji od 32 kluba).

Za fantastičan ekipni plasman zaslužni su: Leona Juriša, Anja Mirilović, Maša Manojlović, Sara Marković, Ivona Jurković, Ana Pitner, Rina Rogina, Teodora Liber Kos, Filip Kukec i Mihael Kolarek. 

- Treba napomenuti da su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme - stoji u priopćenju.

70aeab1b4c435192fe9c2d1bc4e90771.png?v=2

Najveći uspjeh ostvarila je kadetkinja Leona Juriša koja je osvojila dvije zlatne medalje i tako postala državna prvakinja na 100 i 200 m leđno, te dvije brončane medalje na 400 i 800 m slobodno.

Izvrstan je bio i Mihael Kolarek koji je osvojio brončanu medalju na 200 m leptir.

- Moramo naglasiti da je Mihael ulazno godište na ovom prvenstvu. Za kraj, ženska štafeta koja je po prvi put u povijesti Varaždinskog plivanja osvojila brončanu medalju na državnom prvenstvu na 4x100 slobodno u sastavu: Maša Manojlović, Sara Marković, Anja Mirilović i Leona Juriša - stoji u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video