Vijesti / Sport

SLIJEDI INTER

TOPLAKOV DEBI Trener Varaždina vraća se na mjesto zločina: 'Želim da otpuste kočnice i budu pravi fajteri'

TOPLAKOV DEBI Trener Varaždina vraća se na mjesto zločina: 'Želim da otpuste kočnice i budu pravi fajteri'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Pred nogometašima Varaždina prvi je izazov nakon svojevrsnog početka "renesanse". U klub su stigla tri pojačanja, a kormilo je preuzeo Samir Toplak koji će debitirati na gostovanju kod svog bivšeg kluba, zaprešićkog Intera.

- Ne znam otkud krenuti. Najbolje otpočetka. Imamo mnogo za raditi u malo vremena te pokušavamo to sumirati da ne bude previše informacija i da se dečki previše ne opterete u psihološkom smislu. Mislim da smo napravili mali, mali pomak u tom pogledu jer su shvatili da u ovom sportu i poslu treba uživati i da na treningu sve radimo da poboljšamo stvari i da budemo bolji - našalio se za početak novi trener Varaždina Samir Toplak.

"Mirza" je na klupu Varaždina sjeo nakon što je varaždinski prvoligaš sporazumno raskinuo ugovor s bivšim trenerom Bonačićem. Nije novi strateg varaždinskog prvoligaša imao mnogo vremena da momčadi "usadi" svoj štih, ali napravio je što je mogao u kratkom vremenu.

- Puno smo radili na taktičkim finesama i na nekim stvarima koje smatram da trebaju biti drugačije nego dosad. Do reprezentativne pauze, otprilike 20. ožujka, momčad bi trebala imati glavu i rep kako bi ja htio. Za to nam treba rezultat u ove četiri utakmice, a zbog toga sam i došao - da podebljamo bodovni učinak. Nećemo umirati u ljepoti, ali tu ima materijala, bit ćemo atraktivna ekipa. Ima tu igrača koji znaju, imaju individualnu kvalitetu, ali nisu bili složeni u cjelinu i njihove dobre strane nisu isplovljavale dok su se loše pokazivale - objasnio je Toplak.

U klub je stigao kolumbijski napadač Jorge Obregon (22), a osim njega tu su i ofenzivni vezni iz splitskog Hajduka Tonio Teklić (20) te lijevi bek koji je došao na posudbu iz Rijeke, Petar Mamić (23). U Zaprešiću Toplak neće moći računati na Domagoja Drožđeka i Denisa Glavinu.

- Dobili smo dva po meni jako dobra igrača, Teklić i Mamić kojeg sam trenirao prije i tu smo napravili veliki pomak. Žalim za Drožđekom i Glavinom, to su igrači koji bi trebali napraviti prevagu. Možda ću u prvih mjesec dana biti nekorektan prema nekome, ali svi se trebaju izboriti za svoje mjesto. A nakon mjesec dana bi trebao stvoriti pravu sliku tko se uklapa u moju filozofiju, a tko ne. U pregovorima smo s još dvojicom dobrih igrača pa bi se do petka to trebalo riješiti - jasan je novi strateg Varaždina.

A debitirat će na klupi varaždinskog prvoligaša upravo protiv kluba koji je vodio pet i pol godina. Zaprešićki Inter u posljednjem je kolu izvukao bod na Gradskom vrtu (1:1), dok je Varaždin izgubio u Puli (1:0). Također, Varaždin je s Interom u Zaprešiću ove sezone već remizirao (2:2), dok su na Stadionu slavili gosti (0:1).

- Mi koji smo tu trebamo izvući maksimum jer sigurno nismo slabiji od Intera i Istre. Osim potpuno nove obrane, sve ostalo je isto. U ovom momentu nemaju širinu, ali imaju dobru atmosferu u momčadi. Nema ni puno ozlijeđenih ili kartoniranih, posloženi su prema naprijed. Bolje da igram prvu utakmicu s njima koje dobro poznajem, ali igrači su ti koji moraju biti pravi i prepoznati situacije na koje im ukažem. Želim da otpuste kočnice i budu pravi fajteri, da se nametnu. Inter nam neće stisnuti visoki presing, dopustit će nam igrati. Mi moramo biti u prednosti i ne smijemo dopustiti da nas Inter u Zaprešiću kontrira - završava Toplak.

Utakmica između 23. kola 1. HNL između Intera i Varaždina na rasporedu je u subotu, 15. veljače, s početkom u 15 sati na stadionu ŠRC-a u Zaprešiću.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video