Vijesti / Sport

POČETAK IZ SNOVA

POBJEDNIČKI DEBI Tko će kome, ako ne svoj svome: Toplakove trupe preokrenule zaostatak u Zaprešiću i uzele velika tri boda!

POBJEDNIČKI DEBI Tko će kome, ako ne svoj svome: Toplakove trupe preokrenule zaostatak u Zaprešiću i uzele velika tri boda!
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako je na poluvremenu izgledalo kao da varaždinski prvoligaš nema nikakve šanse u Zaprešiću (1:0), Samir Toplak je u debiju na klupi Varaždina očito očitao kvalitetnu bukvicu svojim izabranicima koji su na kraju preokrenuli rezultat i slavili sa 1:2.

Toplo i ugodno popodne u Zaprešiću iskoristilo je petstotinjak gledatelja na tribinama stadiona 'Ivan Laljak - Ivić'. Gosti su došli u borbu za prijeko potrebna tri boda, dok su domaći prije utakmice pozdravili novog trenera Varaždina Samira Toplaka, kao i novog/starog kapetana Komnena Andrića. A nisu ni slutili kako bi im upravo Toplak mogao zagorčati ovo lijepo popodne.

Nakon užasnog prvog poluvremena i zaostatka od 1:0, varaždinski su nogometaši u nastavku pokazali drugo lice te na krilima odličnog Nevistića na golu te Teklića u vezi, uz golove Petkovića i Benka kući nose tri boda (1:2).

Velika neopreznost u gostujućoj obrani već u trećoj minuti utakmice. Bosec je ubacio loptu rukom iz auta, ona je preletjela sve i došla do peterca, Senić i Stolnik bili su malo zbunjeni, a Serderov je iznenada zapucao, no srećom po gostujuće nogometaše Nevistić ih je spasio po tko zna koji put ove sezone.

Na nove probleme Varaždin nailazi u osmoj minuti kad je izvan terena završio Marko Stolnik zbog udarca u nos. Dugo je na klupi s njim razgovarala varaždinska medicinska služba, ali na kraju ga je zamijenio Novoselec.

U 19. minuti utakmice poveli su domaći. Bosec je odlično poslao loptu na desnu stranu, domah je u sredinu zavrnuo Mitrović, a na pravom je mjestu bio Serder Serderov koji je zakucao loptu u gol. Loše je tu stajala varaždinska obrana, Stolnik i Novoselec nisu se još dogovorili tko će na koga kad su utrčali Andrić i Serderov, a lopta je već bila u golu.

Na novo uzbuđenje čekalo se do 27. minute. Van Bruggen je primio loptu na 35 metara od gostujućeg gola i snažno potegnuo, a Nevistić je odbio loptu u korner. Samo šest minuta kasnije puno je sreće imao Varaždin. Komnen Andrić provukao je loptu kroz noge Jessieju na centru, zatim dao na desnu stranu za Mlinara koji je odlično gađao Serderova, ali nogometaš Intera ovaj put zamalo promašuje iako ne pobjegao Novoselecu.

Dobro će se sjećati Varaždinci prilike u 40. minuti kad je Tsonev poslao odličnu loptu, samo prema krivom golu, na nju je natrčao Glavica, ali najbolji strijelac gostiju ovaj put nije uspio zabiti. Lopta je završila u bloku. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

A nije u nastavku mijenjao ni Toplak, ali Varaždin je izgledao bolje. Najbolji pojedinac na terenu Tonio Teklić odlično je prošao u 54. minuti, izvozao je trojicu, ali nije uspio pucati. No, nekoliko minuta kasnije izjednačili su Toplakovi nogometaši.

Ubacio je Teklić iz kornera, obrana Intera loše je izbila loptu, a nije ju najbolje zahvatio ni Špičić koji ju je vraćao u šesnaesterac. No, na pravom je mjestu bio Leon Benko koji je glavom poslao loptu u gol za oduševljenje na klupi gostiju.

Mogli su domaći ekspresno povesti nakon nove pogreške danas dekoncentriranog Novoseleca, Komnen Andrić imao je odličnu priliku, ali dodir previše dopustio je gostujućem stoperu da uklizi u zadnji trenutak i spasi gol.

Vratilo im se to u 70. minuti. Sve je dobro predosjetio Samir Toplak koji je dao priliku Petkoviću umjesto Glavice, a ovaj mu je vratio na najljepši mogući način. Projurio je po desnoj strani, zabio se prema sredini šesnaesterca i lijepo matirao Freliha za veliko slavlje i preuzimanje vodstva.

Primirili su se tad gosti, počelo je razmišljanje kako su ovo jako važna tri boda pa je sudac Bebek morao smirivati situaciju na klupi. Srećom po Varaždin, igrači na terenu bili su mirni, a posebice Ivan Nevistić koji 10 minuta prije kraja utakmice odlično skida slobodnjak domaćih sa 25 metara od gola.

Mogli su nakon toga gosti i riješiti utakmicu, ali Žiga Frelih siguran je na golu domaćim te im daje nadu da bi u posljednjim minutama mogli stići do boda. No u tome nisu uspjeli jer su Varaždinci sigurno zadržali velika tri boda u borbi za ostanak i bodovno se izjednačili s pretposljednjom Istrom (15).

NK Inter Zaprešić – NK Varaždin 1:2 (1:0)
19’ Serderov (1:0), 60’ Benko (1:1), 70’ Petković (1:2)
Suci: Ivan Bebek (Rijeka) – Kezele, Pajić (oba Rijeka)
       VAR – Fran Jović, Ivica Modrić (oba Zagreb)
Žuti kartoni: Inter – Rom (76.)
                Varaždin – Jessie (67.)

NK Inter Zaprešić (4-2-3-1)

Frelih – Rom, Soldo, van Bruggen, Bosec – Postonjski (c), Mlinar (52. Martić) – Mitrović (77. Bilobrk), Tsonev (88. Zamouri), Serderov – Andrić

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić – Tkalčić, Senić, Stolnik (14. Novoselec), Špičić – Đurasek (71. Kolarić), Jessie – Glavica (62. Petković), Teklić, Posavec – Benko(c)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video