Vijesti / Sport

Košarka

KOŠARKAŠKI DAN U GRABERJU Grafičar i Zadar odnijeli bodove Vindiji

KOŠARKAŠKI DAN U GRABERJU Grafičar i Zadar odnijeli bodove Vindiji
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Seniori i kadeti KK Vindije bili su domaćini lideru druge lige sjever KK Grafičar i lideru kadetske lige KK Zadar. Grafičar je na kraju bio bolji sa 57:68, dok su zadarski kadeti bili bolji sa 83:109.

U nedjelju, 16. veljače, u Graberju je KK Vindija u sklopu 15. kola 2. košarkaške lige sjever dočekala ekipu vodećeg Grafičara iz Ludbrega te izgubila sa 57:68.

Varaždinski su košarkaši pružili dobar otpor lideru lige pa su i prve dvije četvrtine prošle u izjednačenom tonu. Ipak, u trećoj na naplatu dolazi iskustvo i fizička pripremljenost igrača Grafičara koji se odvaja na plus 10 i održava razliku do kraja utakmice.

- Dobro smo se spremili na unutarnju igru Grafičara i prvo poluvrijeme smo dobro pokrivali nedostatak igrača na 'visokim' pozicijama pa smo dobro kontrolirali skok i šteta da zbog nekoliko izgubljenih lopti nismo stigli i do neke značajnije prednosti. U trećoj četvrtini Grafičar se odvojio, mi to energetski i fizički nismo mogli pratiti i na kraju zaslužena pobjeda Grafičara - rekao nam je dojmove trener Varaždinaca Velimir Mudri koji je seniorsku ekipu 'Vindije' preuzeo prije mjesec dana.

Trener Grafičara Vilim Poljak bio je zadovoljan bodovima, no ne i pristupom svojih igrača. 

- Prošlog vikenda pobijedili smo Podravac koji nam je jedan od glavnih konkurenata pa su se igrači i malo ispraznili, ali i pristup cijeli tjedan na treningu i danas na utakmici nije bio na razini. Dobro je da smo prelomili i uzeli bodove, ali ima još puno do kraja prvenstva, moramo u goste Međimurju koje ima isti broj bodova i ako želimo ostati prvi morat ćemo i trenirati i igrati svaku utakmicu na maksimumu.

Ludbreški košarkaši iduće kolo gostuju kod Radnika u Križevcima, a košarkaši Vindije kod drugoplasirane ekipe Međimurja.

Kadeti izgubili od Zadra

Prije seniorske utakmica odigrana je i utakmica jedinstvene kadetske košarkaške lige u kojoj se uspješno natječu i kadeti KK Vindija iz Varaždina. Danas ipak nije bio njihov dan jer su na domaćem terenu uvjerljivo poraženi od vršnjaka iz Zadra rezultatom 83:109.

- Zadar je uz Cibonu i Šibenik jedan od favorita lige tako da ne treba biti previše nezadovoljan iako danas nismo odigrali dobru utakmicu. Bilo je tu puno grešaka i energetski nismo bili na razini da se natječemo s takvim protivnikom koji ima u sastavu tri reprezentativca - rekao je trener Mudri.

Zadrani su nametnuli tempo od samog početka utakmice te su nakon prve dvije četvrtine vodili nedostižnih 22 razlike. Ipak, pohvale za posljednju četvrtinu koju su mladi varaždinski košarkaši uspjeli dobiti sa 25:22. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Pavlic sa 23 poena od čega četiri trice i Kovačić sa 20 poena dok su Zadrane predvodili Krševan i Brala svaki sa po 25 poena, a Brala je tome dodao i 12 skokova.

Nakon 6. kola Vindija je šesta sa omjerom 3-3, dok su Zadrani vodeći sa svih šest pobjeda. U idućem kolu Varaždinci putuju u goste sedmoplasiranom Rudešu.

 - Pripremit ćemo se dobro za Rudeš i probati dati maksimum kao i u svakoj utakmici iako moram napomenuti kako je ovo već veliki uspjeh jer se u Varaždinu nakon dugo godina igra košarka na najvišem nivou. Dečki dobro rade i napreduju jer igraju utakmice sa podjednakim i jačim protivnicima što je dobro za njih, a ja se nadam da ćemo ostati na okupu i kao što sam prije rekao ako budemo zadnji nećemo biti razočarani, ako budemo prvi nećemo biti euforični - zaključio je za kraj trener Mudri, a mi našim kadetima želimo puno sreće u narednim utakmicama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video