Vijesti / Sport

NASTAVAK BORBE ZA OSTANAK

STIŽU LOKOSI Toplak ima rješenje za nove bodove: 'Moramo igrati usko i ne dati im da se razmašu na našem terenu'

STIŽU LOKOSI Toplak ima rješenje za nove bodove: 'Moramo igrati usko i ne dati im da se razmašu na našem terenu'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Nakon pobjede protiv Intera u Zaprešiću (1:2), nogometaši Varaždina pod novim trenerom Toplakom kreću po nove, prijeko potrebne bodove. Bit će to debi Samira pred domaćom publikom u utakmici protiv uvijek neugodne Lokomotive.

Lijepo nam je sjela pobjeda za dobro ozračje kroz ovaj tjedan. Bolje sam upoznao ekipu, idemo korak po korak. Sutra očekujem još bolji Varaždin nakon analize grešaka u Zaprešiću. Mislim da im je sve jasnija moja filozofija i da bi to mogli prikazati, prokomentirao je utakmicu s Interom trener Varaždina Samir Toplak koji je svjestan da se odmah mora okrenuti novom susretu.

U Varaždin stiže neugodna Lokomotiva, a na krilima dobrog rezultata Toplakovi izabranici žele nastaviti sa žetvom prijeko potrebnih bodova. Protiv zagrebačke momčadi varaždinski je prvoligaš ove sezone kod kuće uzeo bod (1-1), dok je u gostima tijesno izgubio (2-1).

- Dolazi nam neugodna ekipa puna brzine, no čvrsto smo na zemlji i znamo kako im parirati. Ne smijemo im dati prostora u igri da se razmašu. Moramo biti izuzetno kompaktni i momčadski jako usko pa kod oduzete lopte  možemo pokazati našu kreaciju i igru koju pojedinci sigurno igraju. Odradili su izuzetan skauting s albanskim igračima. Mersinaj je 'nevidljiv' stoper, odličan, bez greške. Uzuni, Kastrati, sve su to agresivni igrači po vokaciji. Sammir, Budimir i Kolinger donose iskustvo, od vrha do dna odlična su ekipa - objašnjava Toplak.

Drožđek i Glavina u srijedu se vratili treningu, ne konkuriraju za prvih 11, samo su u kadru jer su deset dana bili 'izvan stroja'. Stolnik također konkurira za utakmicu. Kadar se sad sastoji od 25 igrača i tri golmana, a kako bi Toplak vidio s čime raspolaže, dan nakon utakmice protiv Lokosa, Varaždin će odigrati prijateljsku utakmicu s Bednjom u Beletincu. Varaždin je trenutno posljednjeplasirana momčad lige s 15 bodova kao i pretposljednja Istra, dok Inter na osmom mjestu ima bod više (16).

- Uvjeren sam da smo bolji od Istre i Intera. Imamo sigurno bolji kadar i na tome moramo temeljiti naš optimizam.

Utakmica 23. kola 1. HNL između Varaždina i Lokomotive na rasporedu je u petak, 21. siječnja, s početkom u 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video