Vijesti / Sport

PROTIV LOKOMOTIVE

NOGOMETNA VEČER Toplak ima rješenje za novog Dinamovca: Varaždin na Lokose kreće s par izmjena u prvih 11

NOGOMETNA VEČER Toplak ima rješenje za novog Dinamovca: Varaždin na Lokose kreće s par izmjena u prvih 11
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

OD 18 sati na rasporedu je prva utakmica 23. kola elitnog ranga hrvatskog nogometa između Varaždina i Lokomotive. Momčad Samira Toplaka lovi nove, prijeko potrebne bodove u borbi za ostanak, a kneginečki strateg za ovaj susret ima 'as u rukavu'.

Pred nogometašima Varaždina novi je prvoligaški izazov. Izabranici Samira Toplaka nakon pobjede protiv Intera (1:2) u Zaprešiću žele nastaviti žetvu bodova. To imaju priliku napraviti na domaćem terenu protiv Lokomotive koja u nastavku sezone ima dvije pobjede (Rijeka 2:1, Istra 2:0) i minimalni poraz od Hajduka (1:0).

O njihovoj je momčadi više manje sve poznato. Na golu je odlični Ivo Grbić, u obrani od ljeta novi igrač Dinama Fran Karačić te Denis Kolinger i Jon Mersinaj. Tu je još bivših igrača Dinama poput kreativca Sammira i Budimira u napadu, ali i nove nade koja će na ljeto preseliti na Maksimir, Lirima Kastratija, dok s druge strane nije ništa manje opasan, ali jednako toliko brz, Myrto Uzuni.

Svjestan je toga Samir Toplak koji će pokušati neutralizirati tu brzinu momčadi s Kajzerice.

- Dolazi nam neugodna ekipa puna brzine, no čvrsto smo na zemlji i znamo kako im parirati. Ne smijemo im dati prostora u igri da se razmašu. Moramo biti izuzetno kompaktni i momčadski jako usko pa kod oduzete lopte  možemo pokazati našu kreaciju i igru koju pojedinci sigurno igraju - objasnio je Toplak.

A za Gorana Tomića je spremio i poneko iznenađenje u sastavu. Vraćaju se Domagoj Drožđek i Denis Glavina koji još ne konkuriraju za prvi sastav, ali bit će u konkurenciji za zapisnik. Marko Stolnik nije ozbiljnije ozlijeđen iako je zamijenjen protiv Intera u 15. minuti. Tu su i Kolumbijac Obregon koji se još mora uklopiti u momčad kao i naviknuti na novu okolinu te Toplakovo oružje za Kastratija - Petar Mamić.

Lijevi bek stigao je iz Rijeke, a njegovo je nogometno znanje neupitno. Brži je i okretniji od Matije Špičića koji će vjerojatno utakmicu početi s klupe. 

Vjerojatni sastav za utakmicu protiv Rijeke u formaciji 4-2-3-1.

Nevistić - Tkalčić, Senić, Stolnik, Mamić - Jessie, Đurasek - Petković, Teklić, Posavec - Benko (c)

Varaždin je trenutno posljednjeplasirana momčad lige s 15 bodova kao i pretposljednja Istra, dok Inter na osmom mjestu ima bod više (16). Utakmica 23. kola 1. HNL između Varaždina i Lokomotive na rasporedu je u petak, 21. siječnja, s početkom u 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video