Vijesti / Sport

SLIJEDI BITNA UTAKMICA

NIT VODILJA Toplak nakon poraza: 'Drugo poluvrijeme smo igrali dobro, ali je realizacija bila katastrofalna'

NIT VODILJA Toplak nakon poraza: 'Drugo poluvrijeme smo igrali dobro, ali je realizacija bila katastrofalna'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iskren kao i uvijek, Samir Toplak priznao je da je Lokomotiva zasluženo slavila (0:2) nakon odličnog prvog poluvremena. No, ima i s čime biti zadovoljan i zna kakvu igru može očekivati u nastavku sezone. Vidio je to u drugom poluvremenu.

Izabranici Samira Toplaka pokazali su dva lica na utakmici protiv Lokomotive (0:2). U prvom su poluvremenu bili mnogo lošiji od momčadi s Kajzerice uz puno nepovezanih dodavanja, trke koja se nije isplatila te loših odluka. Iskoristili su to gosti i s prednošću otišli na odmor.

- Sve ste vidjeli. Dva različita poluvremena, prvo bojažljivo, sramežljivo, uspavano. Vezni red katastrofalan, pogotovo dva zadnja vezna I jednostavno su nas izdominirali. Oni su bili puni samopouzdanja. Imali su 2-3 šanse uz još ta dva gola. Nismo se uspjeli nametnuti nimalo. Drugo poluvrijeme htjeli smo ići sa ful rizikom. Međutim Tekli je obolio, temperatura visoka i jednostavno je bio malaksao i nije mogao. A inače bi išli s njim i Glavinom 'full rizikom', ali drugo poluvrijeme je bilo dobro. Drugo poluvrijeme je bilo onak' kak' bi trebalo biti osim realizacije, realizacija je bila katastrofalna. Previše smo toga promašili I naravno onda izgubiš utakmicu. Da smo barem jednog zabili da se vratimo malo u igru da vidimo što bi bilo, ali na tom drugom poluvremenu treba raditi, treba crpiti iz toga pozitivu i bit će to okej.  

U drugom je poluvremenu bila druga priča. Ulaskom Jamala i Glavine igra je malo živnula, varaždinski su nogometaši puno više prijetili, ali svi su udarci odlazili u golmana Grbića ili pokraj gola. Mnogo se više očekivalo od Jessieja koji je pao u nastavku sezone, a problema je bilo u veznom redu.

- Od dva zadnja vezna očekuješ da budu najsigurniji na lopti znači Đurasek nam je otpao u zadnji tren jučer i Jessie je odmah u 2-3 minuti nonšalantno izgubio loptu, Kolarić dvije - tri, trebali su oba dva ići van, ali se Matek digao u drugom poluvremenu. I vjerojatno ga je Jamal probudio i ta neka energija. Tako da moramo biti bolji u veznoj liniji. Benko opet dobar, fajta se, bori se. Imao je i on dvije šanse. Mislim da njegovo htijenje nije bilo upitno. Mislim da je to bilo jako dobro drugo poluvrijeme, energično, puno šansi, živo, tako da šteta što bar jednog nismo zabili ,ali sigurno ovo drugo poluvrijeme je bilo okej. Puno želje, volje, htijenja ,a nije se lako Lokomotivi držati u 45 minuta tako visoko.Tako da osim ove zadnje situacije kad smo mi dali šansu,nisu imali nešto previše.

To drugo poluvrijeme trebala bi biti nit vodilja, kao što je i istaknuo trener Toplak

- Uvijek je to tako (da 'šteka' u zadnjoj liniji), nesigurnost dosta velika. Nadam se da ćemo se dolaskom Rodina dotjerati u red i da to bude dobilo malo na stabilizaciji, ali nisam toliko nezadovoljan s njima koliko sam nezadovoljan s zadnjim veznima, a pogotovo dobiješ gol iz prekida u 6. minuti što je neshvatljivo. Zakasnimo, ne čuvamo koga bi trebali, odeš u minus kad se ne nadaš - zaključio je Samir Toplak.

Varaždinski nogometaši nemaju puno vremena za odmor jer ih već u petak, 28. veljače, čeka nova utakmica. Gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa, a susret počinje u 17 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video