Vijesti / Sport

IAKO MLAĐI OD OSTALIH, STIGLI DO BRONCE

RUKOMET Kadeti Hrvatske brončani na prvenstvu Mediterana, Varaždinac Tin Herceg najbolji vratar turnira!

RUKOMET Kadeti Hrvatske brončani na prvenstvu Mediterana, Varaždinac Tin Herceg najbolji vratar turnira!
HRS

Pobjedom nad Srbijom, u tijesnoj su završnici rezultatom 23:22 stigli do brončane medalje, u konkurenciji ekipa starijih dvije godine, a Varaždinac Tin Herceg bio je jedan od ključnih igrača u velikoj pobjedi.

Radi se o vrlo snažnom natjecanju, jer se na Mediteranu, kako na zapadnom Mediteranu, tako i u balkanskom dijelu, odnosno u arapskim zemljama igra sjajan rukomet.

Vrijedi svakako istaknuti da se radi o kadetskom prvenstvu, a HRS je odlučio poslati mlađe kadete, tako da je ova odlična generacija zapravo dvije godine mlađa od ostalih na turniru.

Mladi kadeti napravili su odličan uspjeh, a pobjedom nad Egipćanima plasirali su se u polufinale, gdje su ipak poraženi od Crne Gore.

Utakmica za broncu bila je vrlo neizvjesna pa i dramatična. Utakmica se igrala na tri trećine. Hrvatska je imala vodstvo nakon prve – 8:5. Srbija stiže do 13:13, ali onda naši mladi reprezentativci odlaze na 15:13, piše na stranicama HRS-a.

Nakon toga je Hrvatska otišla i na četiri gola prednosti, imala 20:16 u posljednjem dijelu utakmice,  no Srbija se vraća na 20:20. No, nakon time – outa izbornika Mateja Miškovića Hrvatska je ipak uspjela privesti utakmicu kraju za veliko slavlje mlade hrvatske selekcije.

Svoj veliki doprinos ovoj pobjedi dao je upravo Varaždinac Tin Herceg, član RK Varaždina, koji je u ključnim trenucima 'zaključao vrata'.

- Tajna je u ekipi, u srcu, igrali smo jedan za sve. Ekipa mi je pomogla puno što se tiče obrane, i svaka im čast na tome. Što se tiče naših godina, osjetilo se da su oni stariji od nas, fizički u prvom redu, ali na kraju smo ipak sve odlično odradili – istaknuo je Tin Herceg.

a52bde663ed76ee3178ad9a6eb6870f2.jpg?v=2

Na kraju je mladi vratar dobio i veliko priznanje te je izabran za najboljeg vratara turnira. Veliko je to priznanje za varaždinski rukomet, ali i za RK Varaždin, koji ove godine slavi 10 godina postojanja.

Osim Hercega vrijedi istaknuti da je član stručnog stožera bio i Ivančanin Marko Gotal, kao zamjenik Miškovića, a u Grčkoj je bio i fizioterapeut Koke Nikola Kovačić.

42bc22a9239a8815c98d1b04430f5320.jpg?v=2

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video