Vijesti / Sport

ZAVRŠENI RADOVI VRIJEDNI OKO 2 MILIJUNA KUNA

'KUPI TRAVU' NK Varteks dobio igralište s umjetnom travom u Hrašćici

'KUPI TRAVU' NK Varteks dobio igralište s umjetnom travom u Hrašćici

Grad Varaždin, odnosno NK Varteks preuzeli su danas na upravljanje novi travnjak sa umjetnom travom u Hrašćici.

U utorak je, uz prisustvo predstavnika Središnjeg državnog ureda za šport održana 'primopredaja' novog travnjaka s umjetnom travom u varaždinskom prigradskom naselju Hrašćica. Gradonačelnik Ivan Čehok preuzeo je travnjak, a njega će koristiti NK Varteks.

Sredstva su prikupljana iz tri glavna izvora, od središnjeg Državnog ureda za Šport, dio je izdvojio Grad Varaždin, a dio su prikupili sami Varteksovci, i simpatizeri kluba kroz akciju 'Kupi travu za Varteks'. 

- Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada na gradnji ovog terena, gdje smo uložili jako puno našeg vremena i mi sami, ponosni smo da imamo ovaj travnjak. Zahvalni smo Središnjem državnom uredu za Šport, koji je prepoznato vrijednost našeg projekta da dovedemo jedan moderni sportski objekt u ovo naselje – istaknuo je Bernard Toplak, potpredsjednik.

19fd24f7aa61c47e8e5759484bfc9141.jpg?v=2

Nije propustio zahvaliti i gradu Varaždinu, koji je omogućio preduvjete da se ovakav teren napravi. A on će mnogo značiti i za Mjesni odbor Hrašćica.

- Puno će to značiti za naše naselje, čekamo još komunalnu infrastrukturu da se to uredi do kraja s parkiralištem, a imamo u planu i gradnju dječjeg vrtića, kao i crkve tu pokraj tako da ćemo imati jedan krasni centar ovdje – istaknuo je Damir Laljek, predsjednik MO Hrašćica, na kojeg se nadovezao gradonačelnik Čehok.

- Trostruka je vrijednost ovog projekta. U prvom redu je to da NK Varteks ima svoj sportski park, gdje su oni sami odradili dobar dio radova, na čemu im zahvaljujem. Drugo je da smo dobili jedan novi sportski objekt, sportsko borilište, u koje smo ulaganja započeli prije nekoliko godina s dječjim igralištem. Nastavit ćemo i dalje ulaganja u ovaj sportski kompleks. A treća vrijednost ovoga je da pokazujemo da su nama sva naselja bitna, jer mi jednako ulažemo u sva naselja i dijelove grada, a ne samo primjerice u centar – istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok.

Sama umjetna 'trava' koštala je 840 tisuća kuna, a procijenjena vrijednost ukupnih radova, s pripremom terena, zemljanim radovima, postavljanjem reflektora, je oko dva milijuna kuna. Središnji državni ured za Šport izdvojio je polovicu od iznosa predviđenog za 'travu', 420 tisuća kuna.

- Vlada RH je prepoznala važnost obnavljanja i izrade sportskih objekata. Grad Varaždin je prepoznao naš natječaj, i prijavili su ovaj kvalitetan projekt. Mi smo ga sufinancirali za postavljanje umjetne podloge. Lani smo ugovorili 22 projekta, a ove godine smo i povećali iznos te se nadamo povećati i za 40-50 posto.  U četverogodišnjem planu želimo potaknuti svaku jedinicu lokalne uprave i samouprave, da sportski objekti budu na raspolaganju svima, a ne samo vrhunskim sportašima, sve s ostvarivanjem najvažnijeg cilja – zdrave nacije – istaknuo je Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa.

No ovo je tek prvi korak, u oblikovanju Varteksove 'Arene', slijedi komunalno uređenje i početak radova na izgradnji tribine i mini-stadiona. U klubu se nadaju da će to započeti vrlo skoro, a ovih dana će s Gradom dogovoriti daljnju dinamiku radova i suradnje.

Prvi treninzi na novom igralištu već su održani, istestirana je i rasvjeta, stoga će NK Varteks imati odlične uvjete ta treniranje. Sve klupske selekcije trenirat će na novom travnjaku, a omladinske kategorije će na njemu igrati i svoje utakmice.

Prva ekipa će pak, svoje utakmice i dalje igrati na stadionu Slobode, a spomenimo da ovog vikenda nastavljaju s prvenstvom, prvo gostovanjem u Orahovici, a potom će na domaćem terenu dočekati Viroviticu.

5de8e4b66ffcbb888a600ad1e6c9d476.jpg?v=2

52fede40c2df3226076bf12f89a05bf8.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video