Vijesti / Sport

NK Varteks

OREHOVEC PRED NASTAVAK 3.HNL 'Imamo veliki potencijal, ali nas ne čeka lagan posao'

OREHOVEC PRED NASTAVAK 3.HNL 'Imamo veliki potencijal, ali nas ne čeka lagan posao'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

U 15. kolu Varteks gostuje kod NK Papuk u 15 sati i igra prvu prvenstvenu utakmicu ove godine.

Nogometni klub Varteks ove će subote, 29. veljače, na gostovanju u Orahovici nastaviti prvenstveni put u 3.HNL Sjever.

Trenutno se nalazi na četvrtom mjestu s 25 bodova, što mu osigurava mirnu i sigurnu zalihu bodova u preostalih osam utakmica, nakon kojih se tablica dijeli na dva dijela – šest momčadi ide u borbu za prvaka, dok će se onih lošijih šest boriti za opstanak.

U 15. kolu Varteks gostuje kod NK Papuk u 15 sati i igra prvu prvenstvenu utakmicu ove godine. Trener Želimir Orehovec zadovoljan je zimskim pripremama, iako smatra da su zbog uvjeta neke stvari bile otežane.

- Ne mogu biti baš prezadovoljan kako smo ih obavili, ne zbog pripreme, nego zbog uvjeta. Zimske pripreme su uvijek problematične zbog terena i rasvjete. Dosta igrača nije moglo prisustvovati, studenti, školarci i ovi koji imaju poslove. Međutim, bez obzira na to, u tim uvjetima smo radili koliko smo najviše mogli. Prije dva tjedna, kada smo se preselili na umjetnu travu, počeli smo trenirati baš po mojoj želji, odnosno onako kako bi trećeligaška momčad trebala raditi – kazao je Orehovec.

Na pripremama je odigrano sedam utakmica s hrvatskim i slovenskim klubovima.

- U periodu pred nama još ćemo nadoknaditi neke stvari, ali prvenstvo je pred vratima. Forma još nije onakva kakvu bih želio da bude. Bilo je tu jakih pripremnih utakmica protiv slovenskih i hrvatskih drugoligaša i trećeligaša. Pokazali smo puno toga dobroga, ali bilo je i nedostataka. Već zadnja pripremna pokazala je da u nama ima još više znanja te da imamo veliki potencijal za 3.HNL Sjever. Protiv Rogaške smo zaista odigrali dobro – istaknuo je trener Bumbara.

Čini se da se NK Papuk kroz zimsku pauzu pojačao. Došli su novi igrači, trener...

- Koliko sam uspio vidjeti NK Papuk se igrački pojačao, a doveli su i trenera Mađarića. Ekipa sigurno ima ambicije, jači su nego što je to bilo prošle godine. Ne čeka nas lagan posao. Mi nismo u top formi, ali sam optimist i nadam se da će igrači dati sve od sebe. Došao nam je Jan Marcijuš, pokazao se kao jako dobar, mlad i brz igrač, zadnji klub bio mu je Krško. A što se tiče cijele ekipe sigurno će nam trebati neko vrijeme da uhvatimo ritam, ali sigurno idemo prema našem cilju, odnosno biti u dijelu lige koji će razigravati za prvaka – zaključio je Želimir Orehovec.

Za kraj, Udruga navijača White Stones priprema niz slavlja u nadolazećem razdoblju. Prvi od njih je organizirani prijevoz do Orahovice. Zainteresirani im se mogu javiti na njihovoj službenoj Facebook stranici jer su mjesta ograničena.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video