Vijesti / Sport

SUSJEDSKI DERBI

SLIJEDI SLAVEN Toplak jasan: Ne možemo ostati u ligi s alibi igrom ‘ajmo primiti što manje’ pa što se dogodi

SLIJEDI SLAVEN Toplak jasan: Ne možemo ostati u ligi s alibi igrom ‘ajmo primiti što manje’ pa što se dogodi
Igor Kralj/PIXSELL

Samir Toplak na klupi Varaždina ima pobjedu protiv Intera u gostima (1:2) i poraz od Lokomotive kod kuće (0:2). Sad mu slijedi ogled sa Slaven Belupom u Koprivnici, a 'farmaceuti' u utakmicu ulaze bez svoje udarne špice Ivana Krstanovića koji mora odraditi suspenziju pa bi to mogla biti prednost Varaždina u lovu na prijeko potrebne bodove.

Ono što me veseli iz dana u dan je što ekipa izgleda sve bolje i jučer smo trenirali odlično u najgorim uvjetima dosad. Daju mi optimizma, brzo usvajaju moje filozofije. Najveći neprijatelj mi je vrijeme i stvarno mi je žao da ga nije bilo više da pokažem da ekipa vrijedi puno više, započeo je prije utakmice sa Slaven Belupom u Koprivnici strateg Varaždina, Samir Toplak.

Njegova je momčad protiv Lokomotive odigrala loše prvo poluvrijeme, a odlično drugo i na kraju izgubila 0:2. Za pobjedu protiv jačih momčadi očito su potrebna dva dobra poluvremena, a nakon Lokosa za Varaždin slijedi pravi ispit u Koprivnici protiv Slaven Belupa, trenutno sedmoplasirane momčadi lige s 22 boda, sedam više (15) od posljednjeg Varaždina.

- Mislim da smo se dobro pripremili za njih i njihov sustav. Znamo da imaju problema napadača, ali mi imamo probleme uz položaj na ljestvici. Moramo biti odlučni da donesemo nešto iz Koprivnice – objasnio je Toplak.

Udarna špica Slavena neće igrati

Problem napadača u Koprivnici jest izostanak Ivana Krstanovića koji je ove sezone zabio 10 ligaških golova, a neće igrati zbog tri žuta kartona. Tu je i neugodni Mateus Lima čija klasa nije upitna, ali trenutno i nije u najboljoj formi. 

- Momentalno su najopasniji u tome što imaju pozitivan niz i dobro samopouzdanje. Pojačali su se dobro u zimskom roku, odradili su pripreme s novim trenerom i sigurno imaju dovoljno optimizma da nam se suprotstave. Nemamo pravo birati suparnike, nije to tamo neki vrući teren da imamo strah od atmosfere i gledatelja, a bitno je greške smanjiti na najmanju moguću mjeru – objašnjava kneginečki stručnjak.

Jessie i Kolarić nisu se najbolje snašli u prvom poluvremenu utakmice protiv Lokomotive u Varaždinu pa je u veznom redu bilo poprilično kaotično. No, u momčad se sad vraća Đurasek koji bi trebao donijeti željenu sigurnost, a spreman je i Domagoj Drožđek pa bi Varaždin skoro u punom sastavu trebao put srca Podravine. Tamo neće ići braća Glavina koji nisu spremni za utakmicu.

- Ako izgubimo dvoboj u sredini terena u Koprivnici to je ključ svega. Kad su naša dva zadnja vezna najgori na terenu naravno da je ekipa izgledala loše (op.a. protiv Lokomotive), mogli su preuzimati odgovornost. Trebamo biti konkretniji, bolji i agresivniji. Prema naprijed imamo veliku kvalitetu i nadam se da ćemo to sutra pokazati – jasan je trener Varaždina.

Napadački do vrijedna tri boda

Teško je očekivati da će Varaždin izvući veći rezultat kod momčadi iz vrha lige, ali pobjeda se svakako može tražiti u susretima poput sutrašnjeg u Koprivnici. Svjestan je Toplak da njegova momčad mora povezati par utakmica u kojima će uzeti bodove kako bi se maknuli s dna ljestvice.

- Ne možemo ostati u ligi s alibi igrom ‘ajmo primiti što manje’ pa što se dogodi, ne možemo si to priuštiti. Nemamo sigurnost kao Belupo da nam je svaki bod dobar jer smo sedmi i to je to. Mi negdje moramo povezati dobre igre, ako nam ulete dvije - tri utakmice bez poraza bio bi to veliki zamašnjak za ovu ekipu – završio je Samir Toplak.

Utakmica 24. kola 1. HNL između Slaven Belupa i Varaždina na rasporedu je u petak, 28. veljače, s početkom u 17 sati na stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ u Koprivnici.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video