Vijesti / Sport

REMI U GOSTIMA

BOD IZ KOPRIVNICE Toplakove trupe osvojile bod protiv 'farmaceuta' u utakmici sa malo izglednih prilika

BOD IZ KOPRIVNICE Toplakove trupe osvojile bod protiv 'farmaceuta' u utakmici sa malo izglednih prilika
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski je prvoligaš na gostovanju u Koprivnici uzeo bod s kojim mogu biti zadovoljni. Imali su neiskorištenu priliku, dok su 'farmeceuti' imali nekoliko poluprilika više, ali siguran je bio Nevistić ili su promašili pa u Varaždin stiže vrijedan bod.

I nisu se nagledali nogometnih uzbuđenja oni koji su potegnuli do Koprivnice pogledati varaždinskog prvoligaša, ali vidjeli su utakmicu u kojoj je NK Varaždin u Koprivnici uzeo bod u utakmici bez golova s dvije ozbiljnije prilike (0:0).

Već u petoj minuti zaprijetili su Varaždinci. Leon Benko primirio je loptu na gol aut liniji i odlično poslao povratnu loptu prema Drožđeku koji se sa sedam metara iskosa previše nagnuo unatrag i loptu poslao daleko iznad gola.

I u 15. minuti sličan scenarij. Opet je u prilici bio Domagoj Drožđek i opet je pucao iznad gola nakon ubačaja. Mogli su ti promašaji koštati Varaždin u 21. minuti kad je prekršaj napravio Đurasek na rubu šesnaesterca te dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati u sljedećem kolu. 

Pucao je silovito Nemanja Glavčić i na sreću varaždinskog prvoligaša, pogodio gredu. U ne toliko čvrstoj utakmici zaoštrilo je pretkraj poluvremena pa su tako požutjeli Jamal Bajandouh zbog opetovanih prekršaja u veznom redu te Stipe Bačelić-Grgić  u redovima domaćina. 

Najbolju su priliku za vodstvo gosti imali pred sam kraj poluvremena kad je loš pokušaj škaricama Ivana Posavca završio u Drožđekovim nogama, varaždinska 'devetka' gađala je Benka na petercu, a kapetan momčadi nije najbolje reagirao i pucao je pokraj gola. Pomoćni je sudac dosudio zaleđe, ali snimka je pokazala da ga nije bilo. Tako se na odmor otišlo bez golova.

Puno je sreće Varaždin imao na početku drugog poluvremena, a u oba je navrata odlično reagirao Ivan Nevistić i spasio goste. Drugi je put bilo posebno opasno, ali nije Nevistić kapitulirao ispred Jeffrena koji je nekad zabijao i Ikeru Casillasu.

Rastrgana je bila igra u nastavku, a na obje strane i nije bilo nekih pretjeranih prilika. Petnaest minuta prije kraja Nevistić još jednom odlično reagira na udarac izvana i prebacuje loptu preko gola. U 80. minuti Bogojević je za domaće u dobroj prilici, ali tuče iznad gola. 

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Toplakove trupe su bez primlejnog, ali i bez zabijenog gola sigurno priveli utakmicu kraju te odnijeli bod u Varaždin.

Slaven Belupo - Varaždin 0:0 (0:0)
Suci: Matoc (Zaprešić - Crnčić (Vrbovec), Kečkiš (Virovitica) 
VAR: Vidulin (Kanfanar), Kezele (Rijeka)
Žuti kartoni: Varaždin - Đurasek (21.), Bajandouh (45.)
           Slaven Belupo - Bačelić-Grgić (45.), Lovren (48.)

Slaven Belupo (3-5-2)

Filipović - Božić, Paracki (c), Soldo - Bogojević, Glavčić, Lulić, Bačelić-Grgić, Lovren (53. Goda) - Jeffren, Šego (72. Kamber)

Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić - Tkalčić (58. Špičić), Senić, Stolnik, Mamić - Đurasek, Bajandouh - Posavec, Teklić (88. Rodin), Drožđek /75. Petković) - Benko(c)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video