Vijesti / Sport

godišnja skupština

Varaždinski TK Marathon 95 obilježio 25. obljetnicu djelovanja

Varaždinski TK Marathon 95 obilježio 25. obljetnicu djelovanja
TK Marathon 95

Petorica još uvijek aktivnih članova dobila su posebna priznanja za 25 godina djelovanja u klubu - Vilim Pap, Stjepan Stolnik, Danijel Mihalić, Krešo Levačić i Krunoslav Borovec.

Varaždinski Trkački klub Marathon 95 u petak, 28. veljače, u prostoru 4. mjesnog odbora u Trakošćanskoj ulici, održao je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je obilježena i 25. obljetnica kluba.

Predsjednik kluba Ladislav Gregorinčić u izvještaju o radu u 2019. godini istaknuo je da je prošla godina bila vrlo uspješna za klub i u natjecateljskom i u organizacijskom dijelu.

- Klub je osvojio ukupno peto mjesto u Hrvatskoj cestovnoj ligi, trkači su bili ukupno četvrti, a trkačice sedme. U tom natjecanju najbolji rezultat je ostvario Mario Pongračić koji je u pojedinačnom ukupnom plasmanu bio četvrti, a drugi u kategoriji M50. Jasmina Ilijaš obradovala nas je pobjedama na 4. Riječkom maratonu, 24. Žumberačkoj utrci i 19. Utrci Kutina-Voloder - rekao je predsjednik kluba i podsjetio da je muška ekipa osvojila i sedmo mjesto na državnom prvenstvu u maratonu.

Gregorinčić je nastavio da je 2019. godina bila uspješna za Marathon 95 i s rekordnim brojem sudionika na utrkama i ligama u organizaciji kluba - Varaždinskom polumaratonu, Zimskom polumaratonu i humanitarnom Dravskom ultracrossu te Cross ligi Drava, Zimskoj brdskoj ligi Ivančica, Ultra ligi i Triatlon ligi Aquacity. Sudjelovalo je 1935 natjecatelja s ukupno 4408 nastupa.

I u 2020. godini Marathon 95 nastavlja s organizacijom ovih natjecanja. Već je završena 23. sezona Zimske brdske lige Ivančica, najstarije u Hrvatskoj, a 4. Zimski polumaraton ponovo je bio rekordan po broju sudionika. 2. travnja počinje 28. sezona Cross lige Drava, druge najstarije u Hrvatskoj nakon zagrebačke.

Slijedi Dravski ultracross na Uskrsni ponedjeljak, a središnji godišnji trkački događaj je Varaždinski polumaraton, čije će se 26. izdanje održati 20. rujna. Pred trkačima i trkačicama Marathon 95 je i nastup na brojim utrkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Skupštini je izabran i novi tajnik kluba Nikola Habrlin, koji nasljeđuje Krunoslava Borovca. Kruno je dugi niz godina vrlo uspješno obavljao organizacijske poslove, sudjelovao na brojnim utrkama, a i jedan je od osnivača kluba.

Trkački klub Marathon 95 osnovan je 3. veljače 1995. godine. U ovih 25 godina kroz klub je prošlo više od 250 trkača i trkačica. Petorica još uvijek aktivnih članova dobila su posebna priznanja za 25 godina djelovanja u klubu - Vilim Pap, Stjepan Stolnik, Danijel Mihalić, Krešo Levačić i Krunoslav Borovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video