Vijesti / Sport

JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Dinamovi juniori svladali i Bayern, Leon Šipoš asistirao

Dinamovi juniori svladali i Bayern, Leon Šipoš asistirao
Marko Lukinić/Pixsell

Dinamo je vodio s 2:0 golovima Krizmanića (2.) i Karrice (29.) i imao još nekoliko sjajnih prilika u nastavku, ali je Bayern uspio izjednačiti.

Dinamove nade nastavljaju europski pohod. Plavi su se pobjedom u Münchenu u trileru jedanaeseraca 8:7 (2:2) protiv Bayerna plasirali u četvrtfinale juniorske Lige prvaka gdje će kod kuće 17. ili 18. ožujka igrati protiv Benfice.

To im drugi put u dvije sezone da su ušli među osam najboljih momčadi. Junak u raspucavanju jedanaesteraca bio je vratar Josipović koji je obranio udarce dvojici Bayernovih igrača.

Dinamo je vodio s 2:0 golovima Krizmanića (2.) i Karrice (29.) i imao još nekoliko sjajnih prilika u nastavku, ali je Bayern uspio izjednačiti.

Hrvatska momčad je sjajno ušla u utakmicu, plavi su poveli već nakon 66 sekundi golom Krizmanića na asistenciju Karrice.

Krizmanić je na rubu kaznenog prostora lijepo primio Karricinu loptu, a potom prošao kroz Bayernovu obranu i zabio za 1:0.

U 29. minuti hrvatska je momčad  je povećala prednost. Jurišić je prošao po krilu, ubacio u kazneni prostor gdje je Šipoš sjajno spustio Karrici, koji je pospremio loptu u mrežu za 2:0.

Bayern je u 36. minuti smanjio na 1:2 nakon ubačaja iz kuta, zabio je Dajaku.

Plavi su u nastavku imali nekoliko prilika za pogodak, ali nisu uspjeli zabiti. Dinamo je bio kažnjen u 88. minuti, kada je Gvardiol skrenuo loptu u vlastitu mrežu (2:2).

O pobjedniku su odlučivali jedanaesterci u kojima je zagrebačka momčad bila uspješnija - 6:5.

Hrvatska momčad je nakon trijumfa u Münchenu nastavila sjajnu europsku čaroliju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video