Vijesti / Sport

ŠOKANTAN REMI!

Gorica stigla vodstvo Varaždina, za remi presudio gol duboko u sudačkoj nadoknadi

Gorica stigla vodstvo Varaždina, za remi presudio gol duboko u sudačkoj nadoknadi
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

U nevjerojatnoj završici Varaždin je propustio sva tri boda protiv Gorice, nakon kaznenog udarca dosuđenoj u četvrtoj minuti nadoknade.

Iako se nakon prvog poluvremena činilo da je Varaždin na dobrom putu do nove pobjede, Gorica je okrenula u drugom poluvremenu, i na kraju odnosi bod iz Varaždina.

Pogledajte kako je bilo na utakmici Varaždina i Gorice

Varaždin i Gorica započeli su susret bez previše rizika u igri, gosti su više domirali na početku, a odličnu šansu imali su u 6. minuti. Lijevi bek domaćih Petar Mamić griješi, Ndiaye puca, Nevistić brani, potom i Lovrićev udarac zaustavlja pouzdani domaći vratar.

Ništa pretjerano zanimljivo nije se dešavalo u većem dijelu prvog poluvremena. Varaždin je teško dolazio do prigoda, a Gorica nije uspijevala ozbiljnije ugroziti vrata Nevistića.

A onda je u 31. minuti nevjerojatna greška kumovala vodstvu Varaždina. Lopta je bila u sigurnom posjedu igrača Gorice, a Čanađija loptu vraća Kahlini, koji neshvatljivo griješi i jednu laganu loptu ne zahvaća nogom, nego prepušta loptu u mrežu.

Nije se dugo čekalo pogodak. Benko u srazu sa jednim braničem Gorice pritišće, ovaj pada, i lopta dolazi do Teklića. Teklić upošljava Benka, a kapetan Varaždina mirno pogađa za 2:0.

Kao što je i priželjkivao Toplak, Varaždin je prvi poveo na utakmici, i praktički bez prevelike igre poveo 2:0. No nakon toga je Varaždin ubacio u dodatnu brzinu, a Gorica izgledala prilično 'šokirano'. 

Prednost se mogla i povećati u 40. minuti, kada Drožđek bježi po lijevoj strani, ubacuje u kazneni prostor gdje Posavec puca, no Kahlina brani njegov udarac.

Do kraja poluvremena još jedan prigoda Posavca, koji glavom pokušava nakon odličnog ubačaja Mamića.

A u nastavku gosti ulaze angažiranije, agresivnije, naravno sa željom da pokušaju smanjiti rezultat što ranije. Varaždin se uspješno branio, prijetio iz kontranpada, ali sve do sredine poluremena rezultat se nije mijenjao.

Gosti ipak smanjuju u 65. minuti, kada njihov prvi igrač Kristijan Lovrić glavom smanjuje. Gorici je utakmica bila zanimljiva, jer su još lovilo priključak za Europu, a kao je Osijek izgubio u Puli, svaki bod bi im sjajan.

Varaždin dugo nije mijenjao ništa u igri, a Gorica je sve više pritiskala.

Pokušavali su Lovrić, Mudrinski, a utakmicu je pratila i skupina gostujućih navijača. Posljednjih petnaestak minuta gledamo uzbudljivu utakmicu, redale su se prigode na obje strane. Za goste je pokušao Ndiaye u 84. minuti, ali Nevistić odlično i ovo brani.

Igrači Varaždina se sve više zatvaraju, bodovi su bili previše važni. A nakon dugačke četiri minute sudačke nadoknade, na samom kraju utakmice, u jednoj situaciji Ndiaye puca, ali sudac na čuđenje svih dosuđuje kazneni udarac.

Kod ubačaja su u srazu bili Stolnik i Mudrinski, a stoper Varaždina se koristio laktom, za 'penal' u 94. minuti. Sudac Batinić se samo putem slušalica konzultirao sa VAR sobom, ali nije promijenio odluku.

Kristijan Lovrić siguran je s bijele točke za šokantni remi i tišinu na stadionu.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a Varaždin je na kraju ipak osvojio samo jedan bod.

Varaždin – Gorica 2:2 (2:0)

Strijelci: 1:0 Čanađija (31-ag); 2:0 Benko (36); 2:1 Lovrić (66); 2:2 Lovrić (90+4-11m)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 1500. Suci: Damir Batinić (Osijek), Mario Pepur (Split), Alen Jakšić (Solin).

Varaždin
Nevistić – Tkalčić, Senić, Stolnik, Mamić – Kolarić, Bajandouh (od 80. Rodin) – Posavec (od 74. Petković) Teklić (od 89. Ninčević), Drožđek – Benko. Trener: Samir Toplak.

Gorica
Kahlina – Musa, Steenvorden, Jovičić, Čabraja – Suk, Čanađija – Dvorneković (od 61. Špikić), Hamad (od 46. Mudrinski), Lovrić – Ndiaye. Trener: Valdas Dambrauskas.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video