Vijesti / Sport

ZA BIJEG SA ZAČELJA

UZELI DVA BODA Varaždinski nogometaši dva puta remizirali, sad idu kod Osijeka: 'Oni će nam sigurno dati šanse'

UZELI DVA BODA Varaždinski nogometaši dva puta remizirali, sad idu kod Osijeka: 'Oni će nam sigurno dati šanse'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Remijem protiv Slavena u gostima (0:0) te Gorice kod kuće (2:2), izabranici Slavena Toplaka uzeli su dva vrijedna boda u dvije utakmice. Moglo je biti i više, ali što je - tu je. Vremena za odmor nema jer ih već u subotu očekuje Osijek.

Nakon prospavane noći uvijek volim izvući pozitivu iz svega, makar je teško an taj način završiti utakmicu. Uvijek krivim ono na što mogu utjecati, a to su naši postupci u zadnjoj minuti koji nisu bili primjereni ekipi koja treba osvojiti bodove. Od Drožđekovog centaršuta 25 sekundi prije kraja, do bezveznog faula Stolnika na igraču koji nije bio opasan u toj situaciji. To su neke situacije, situaciona inteligencija u kojima igrači sami odlučuju i to nas zasad košta, objasnio je nes(p)retno izgubljenu pobjedu protiv Gorice (2:2) trener Varaždina Samir Toplak.

Varaždinski su nogometaši imali prednost do posljednjih sekundi utakmice, ali mladost i nepromišljenost na kraju su im oduzele dva vrijedna boda. No, s pozitivne strane, svaki bod dobro dođe u borbi za ostanak.

- Ostali smo neporaženi od ekipe koja nas je dva puta dobila, dostigli smo Inter s kojim imamo bolji međusobni omjer. Bili smo dobri od 30. minute do poluvremena. Naravno da nam je Gorica pomogla s poklon golom, ali to nas je diglo i mislim da je treći gol 'visio u zraku'. U nastavku su oni ubacili drugu špicu, išli su 'vabanque' i sigurno da se bilo teško braniti. Dobro smo se branili, osim prvog gola koji je stvarno bio bez veze i nismo dobro reagirali. Bili smo borbeni, ulazili u blokove, Nevistić je branio i kad je onaj Lovrićev slobodnjak otišao u zid, ja sam se okrenuo prema klupi i rekao 'ovo je naš dan, oni nam ne mogu ništa', ali onda smo im poklonili gol nažalost - dodatno je razjasnio Toplak te kao i uvijek, pronašao dobru stranu s kojom može ohrabriti momčad.

- Žal ostaje, ali 'ajmo razmišljati pozitivno. Kad sam preuzeo ekipu imali smo pet bodova manje od Intera, tri od Istre, smanjili smo zaostatak i stigli ih tako da idemo dalje, jer puno je još utakmica do kraja - jasan je strateg Varaždina.

Vremena za odmor - nema. Već u petak se putuje za Osijek, gdje ih istoimeni domaćin očekuje na Gradskom vrtu dan kasnije. Ove sezone Varaždin je kod kuće remizirao s Osijekom 1:1, a u gostima je bilo 2:2.

- Osijek mi je jako poznata ekipa. U prvoj polusezoni s Interom bili smo bolji 70%, tamo smo izgubili na naše greške, a vodili do 60. minute, a u Zaprešiću smo remizirali u zadnjim sekundama. Oni su izuzetno kvalitetna ekipa, skup pojedinaca, a samo protiv velikih protivnika pokazuju momčadsku igru, dok protiv slabijih protivnika sve rješavaju na individualnu kvalitetu. Nema tu neke organiziranosti, u određenim trenucima daju ti igrati i nisu ekipa koja će te mljeti već se vole nadigravati. Daju ti prostora, vremena, a pitanje je koliko ćemo biti samopouzdani, precizni u tim pasevima, sigurno ćemo imati šanse, a pitanje je koliko ćemo ih iskoristiti i biti sigurni prema iza. Trebamo biti hrabri - završio je kneginečki stručnjak.

Nema Benka, Kolarića i Mamića zbog tri žuta kartona, Novoselec je ozlijeđen, a u momčad se  vraćaju Đurasek i Dominik Glavina. Tako će Toplak morati potražiti alternativu u špici pa možda i prvi put pogledamo kolumbijsko pojačanje Obregona.

Utakmica 26. kola 1. HNL između Osijeka i Varaždina na rasporedu je u subotu, 7. ožujka, s početkom u 17 sati i 30 minuta na Gradskom vrtu u Osijeku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video