Vijesti / Sport

Poziv u reprezentaciju

Dalić pozvao Melnjaka i Roga: 'Situacija s koronavirusom ništa ne remeti'

Dalić pozvao Melnjaka i Roga: 'Situacija s koronavirusom ništa ne remeti'
Matija Habljak/Pixsell

'Neću odskakati od svojeg popisa koji sam koristio, ali naravno da pratimo i druge', rekao je Dalić.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za turnir u Dohi gdje najbolju selekciju 26. i 30. ožujka čekaju ogledi sa Švicarskom i Portugalom

Ognjen Vukojević, izbornik U23 reprezentacije, otkazao je turnir u Dubaiju.

Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a izvijestio je oko situacije s koronavirusom.

- Prati se situacija koja se mijenja iz dana u dan. Izbornici će staviti na popis sve igrače na koje računaju, a onda jr moguće da se to promijeni s obzirom na stanje u tim zemljama.

- Nadam se da ćemo ići na turnir i da neće biti otkazivanja. Pratimo situaciju i nadamo se da neće biti problema. Stavili smo više igrača na pretpoziv zbog ove cijele situacije pa da mogu uskočiti - rekao je Dalić na početku.

- Situacija s koronavirusom ništa mi ne remeti. Ja se nadam se će sve biti u redu, a ako ne bude reagirat ćemo. Što očekuje od turnira? Dat ćemo priliku svim igračima, s Perišićem i Kalinićem. Ako je bude sada branio, na put ćemo voditi Grbića iz Lokomotive - rekao je Dalić i dodao:

- Neki igrači imaju manji minutažu i to mogu progledati kroz prste, ali onim mlađima ne mogu. Minutaža je jako bitna. Neću odskakati od svojeg popisa koji sam koristio, ali naravno da pratimo i druge.

Što ako propadne turnir u Kataru?

- Iskreno se nadam da neće doći, sada se igralo bez publike i možda je to način. No, nisam kompetentan za to pitanje. Mi nismo sigurno što će biti s igračima iz Italije i zato smo stavili širi popis igrača.

Hoće li igračima iz Italije trebati posebne dozvole za turnir?

- Oni su na popisu i na njih se računa za taj turnir. No, dalje ćemo pratiti - rekao je Pacak.

Popis: 

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga 

Obrana: Mile Škorić, Duje Ćaleta-Car, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Dario Melnjak

Vezni red: Milan Badelj, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Mario Pašalić, Ivan Rakitić, Nikola Vlašić

Napadači: Bruno Petković, Josip Brekalo, Andrej Kramarić, Ivan Perišić i Ante Rebić

Pretpozivi: Ivo Grbić, Josip Juranović, Domagoj i Filip Bradarić, Filip Benković, Mirko Marić i Antonio Čolak, Mislav Oršić, Marko Rog

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video