Vijesti / Sport

Razdoblje bez sporta

NOGOMET U MIROVANJU Poruka iz Varteksa: 'Sport sada nije bitan, a Klub i navijači stavili su se na raspolaganje'

NOGOMET U MIROVANJU Poruka iz Varteksa: 'Sport sada nije bitan, a Klub i navijači stavili su se na raspolaganje'
NK Varteks

'Funkcioniranje kluba sad je otežano radi stavljanja Škole nogometa u stanje mirovanja. Svima je nogomet sad postao zaista samo sporedna stvar na svijetu', poručili su iz Varteksa.

Hrvatska, kao i dobar dio svijeta, privremeno je stao sa svim aktivnostima zbog pandemije koronavirusom.

Tako je i sa sportom na svjetskoj razini, osim dobro poznatog slučaja u Bjelorusiji gdje je nogometno prvenstvo startalo kao da se ništa ne događa. Ipak, oni će posljedice odigravanja tek osjetiti.

Nogometni klub Varteks nedavno je napravio i 'aktivirao' teren s umjetnom travom u svom kampu u Hrašćici. Na njemu su trenirale sve kategorije nogometnog kluba, a sada je pogon stavljen u mirovanje.

Čim su krenule restrikcije, Varteks se počeo pridržavati uputa stožera Civilne zaštite.

- Funkcioniranje kluba sad je otežano radi stavljanja Škole nogometa u stanje mirovanja. Svima je nogomet sad postao zaista samo sporedna stvar na svijetu – poručili su iz Varteksa.

Klub se stavio na raspolaganje Civilnoj zaštiti ako će u bilo kojem trenutku trebati njihovu pomoć.

- Šezdeset ljudi iz kluba i navijači spremni su pomoći u svakom trenu – kažu iz kluba i dodaju da kad se smiri ova kriza doći će vrijeme za razgovor o nogometu te pozivaju sve klubove da u svojim organizacijskim mogućnostima i iskustvom pomognu zajednici.

NK Varteks je u međuvremenu snimio video u kojem poziva sve da 'ostanu doma', a u planu su još neke online akcije kojima se upozorava ljude da paze jedni na druge.

Između ostalog, jedni su od organizatora akcije darivanja krvi u varaždinskoj bolnici. U Općoj bolnici Varaždin fali krvi i pozivaju sve građane da se jave na odjel za transfuziju kako bi u ovim otežanim uvjetima donirali prijeko potrebnu krv. Kontak i prijavu za doniranje krvi možete pronaći OVDJE

40bf93fd90fabc7e47b0966de7f90e3c.jpg?v=2

Želimir Orehovec, trener prve momčadi, jasno kaže da malo tko razmišlja o nogometu i kad će se ponovno igrati. Igrači su dobili plan za četiri individualna treninga tjedno da na taj način održe fizičku spremu za eventualni nastavak prvenstva.

- Što se tiče nastavka prvenstva, slušajući stručnjake i one koji su za to zaduženi, teško da će se prije svibnja igrati utakmice, a ne bi bilo čudno ni da se ne nastavi prvenstvo ako situacija s epidemijom bude još gora. Svi smo u klubu podredili svoje aktivnosti odlukama Nacionalnog stožera i samo se možemo nadati i biti optimisti da će za dva do tri mjeseca doći bolja vremena - zaključio je trener Bumbara.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video