Vijesti / Sport

U IŠČEKIVANJU ODLUKE SAVEZA

NK VARAŽDIN U MIROVANJU Cvek: 'Čeka nas teško razdoblje i sigurno će morati biti rezova'

NK VARAŽDIN U MIROVANJU Cvek: 'Čeka nas teško razdoblje i sigurno će morati biti rezova'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever/Goran Štimec

U NK Varaždinu stale su sve aktivnosti, kao i prihodu. Ovih dana očekuju se vijesti iz Saveza, pa će klub krenuti u pregovore s igračima.

Kao što je stala većina gospodarskih, kulturnih i društvenih aktivnosti, stale su i one sportske. U NK Varaždinu vrlo naglo, taman pred utakmicu s Dinamom koja je mogla dobrano napuniti stadion. Već tjedan nakon toga stali su i treninzi, kao i ostale aktivnosti kluba.

- Da, sve je stalo, igrači koji žive izvan Varaždina su otišli kućama, izuzev ovih koji žive malo dalje, jer je problem s komunikacijama. I u klubu nema sastanaka, niti ičega, očito nas čeka jako teško vrijeme, jer su i prihodi stali – istaknuo je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

U utorak je HNS poslao i preporuku profesionalnim klubovima za ponašanje u ovim trenucima. Apeliraju na predstavnike igrača i predstavnike klubova da se pokrene socijalni dijalog te da se pronađe 'prihvaljivo i održivo rješenje, koji neće značajno ugroziti stabilnost i egzistenciju igrača'.

- Nismo još definirali što ćemo, ovih dana ćemo to, čekali smo prvo vijesti i kakve će biti službene odluke. Očito je da će morati značajno reducirati stvari, u svakom slučaju – tvrdi Cvek.

Još je previše nepoznanica pa se tako ne zna niti što će biti s postojećim prvenstvom, kada će početi novo te u kojem će statusu biti NK Varaždin.

Dobra stvar za NK Varaždin, s obzirom da je većina igrača iz 'domaćeg bazena'.

- Naša orijentacija na domaće snage sada se pokazuje vrlo uspješnom, klub smo s najviše igrača iz domaćeg pogona, a dobra stvar je da smo ionako dosad bili klub s najmanjim budžetom u ligi. No, s druge strane, nisu stvari bile financijski baš najbolje niti ranije, pa će i sada biti teško – rekao je prvi čovjek kluba.

Pred NK Varaždinom, kao i svim sportskim klubovima je izuzetno teško razdobolje.

- Ne gubimo nadu, nadamo se u prvom redu što bržoj normalizaciji stanja i da ćemo se uspjeti konsolidirati – zaključuje Cvek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video