Vijesti / Sport

IN MEMORIAM

OTIŠAO JE PRERANO U 33. godini napustio nas je Ivan Međimurec, veliki sportaš i humanitarac

OTIŠAO JE PRERANO U 33. godini napustio nas je Ivan Međimurec, veliki sportaš i humanitarac

Od najmlađih dana bio je predan društvu, sportu i aktivizmu. Bio je uspješni strongman i powerlifter, borac za prava životinja i humanitarac

Danas 2. travnja 2020. godine, u svojoj 33. godini, koju bi navršio u lipnju ove godine, tragično i prerano napustio nas je dragi prijatelj, životni borac, sportaš, prvak, kuhar Ivan Međimurec iz Svetog Križa, piše eMeđimurje.

Od najmlađih dana predan društvu, sportu, aktivizmu. Ljubav prema sportu uhvatila ga je od ranih nogu. Volio je nogomet, bio je član NK Eko Sveti Križ, a fitnessom koji mu je ipak bio prva ljubav, nadogradio je svoje tijelo i mogućnosti te postao priznati i istaknuti međimurski i hrvatski strongman i powerlifter, prvak.

Prije sedam godina u intervjuu za eMeđimurje, kad su ga pitali zbog čega se bavi sportovima snage i otkud mu ideja za to, rekao da je kao klinac bio jako mirna osoba, da su ga drugi zezali i tukli, i tako je sve počelo.

- Jako sam volio sve sportove, ali pošto sam bio u takvoj situaciji, od ranih sam nogu počeo kod kuće dizati kante s vodom, bacati razne predmete. Tek kad sam navršio 16 godina, upisao sam se u teretanu i počeo dizati utege i zaljubio se u taj sport. Volio bih napomenuti da se nikad nisam volio tući i uvijek sam izbjegavao takve situacije, tako je ostalo sve do dan danas. 

Ispričao je tada u kojim kategorijama je prevladavala njegova posvećenost i životna usmjerenost koja ga je i dovela na vrh. 

- U powerliftingu bih izdvojio da sam viceprvak Europe u kategoriji do 125 kg, a najjači na balkanu u kategoriji isto do 125 kg. Odradio sam još mnogo natjecanja u kojima sam pokupio 1. mjesto. Na međunarodnom strongman natjecanju koje se održalo prošle godine izdvojio bih da sam bio prvi u vuči kamiona od 10 tona. Kamion sam vukao 20 metara i tu metražu sam prošao, ako se ne varam, za 26 sekundi. Sva ta prva mjesta su mi otvorila vrata da budem gost na HRT-ovoj emisiji 8. kat i da me na Pantovčaku primi sam predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te mi čestita na postignutim rezultatima - rekao je.

U Zagrebu na festivalu Cro fit fest osvojio je prva mjesta u kategoriji Amix strongman te Amix strongman push&pull. Mnogo je festivala i natjecanja iza Ivana, bilo bi ih još i više, ali ozljeda mišića odvojila ga je od tog izrazito napornog i teškog sporta. Bio je posvećen sportu i izgradnji svojeg tijela do zadnjeg dana. 

Kako je prehrana najbitniji dio svakog sportaša, ljubav prema hrani, odvela ga je u profesionalne kuharske vode, bio je kuhar restorana Varaždinbreg.

- Radio sam u posljednje vrijeme u mnogim restoranima i kuhinjama, ali da me dočeka ekipa od vlasnika do kuhara koji su otvarali restoran i još su nakon trideset i više godina na okupu, to je raritet i morate to ispričati, rekao nam je. I oni se opraštaju od njega putem svoje Facebook stranice.

 

Bio je borac za prava životinja, aktivist koji je organizirao natjecanja humanitarnog karaktera, kao Prvo prvenstvo Hrvatske u vuči kamiona i Strongman natjecanje za čakovečko sklonište Prijatelji životinja. 

Brojni prijatelji opraštaju se od njega na društvenim mrežama. Njegova poruka ostaje i danas: Živite zdrav život, živite sportski život!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video