Vijesti / Sport

MJERE POPUŠTAJU

POVRATAK NA TEREN Varaždinski prvoligaš vraća se treninzima u grupama po pet osoba

POVRATAK NA TEREN Varaždinski prvoligaš vraća se treninzima u grupama po pet osoba
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Zadnju su utakmicu odigrali 9. travnja u Osijeku, a nakon mjesec i pol nogometaši varaždinskog prvoligaša vraćaju se grupnim treninzima.

Premijer Andrej Plenković najavio je kako će od ponedjeljka, 27. travnja, profesionalni sportski klubovi ponovno moći trenirati u grupama unatoč pandemiji korona virusa. Kako je prvi datum mogućeg povratka HNL-a već prošao, spominje se kako bi se liga pred praznim tribinama mogla nastaviti na drugi predviđeni datum, 30. svibnja.

Tako će se treninzima vratiti i varaždinski prvoligaš koji se trenutno nalazi na dnu ljestvice sa zaprešićkim Interom jer oba kluba imaju 17 bodova nakon 26 kola, a do kraja sezone treba se odigrati još 10 utakmica.

- Stranci su svi u Varaždinu, jedino je Jamal pušten u UK da bude s obitelji, ali se vraća u Hrvatsku te će odraditi 14 dana samoizolacije i početi trenirati s ekipom. Ostali dečki će se vratiti od kuće i krenuti s treninzima - rekao nam je direktor kluba Toni Dalić.

Na teren će se vratiti, ali poštovat će se sigurnosne mjere te naputci stožera za Civilnu zaštitu. 

- U ponedjeljak se igrači vraćaju treninge i trenirat će se u grupama po 5 osoba. Stručni stožer će se raspodijeliti tako da se 'ne miješaju' i neće koristiti službene prostorije kluba već će direktno iz automobila proći kroz dezinfekciju pa na teren - ističe Dalić.

Mnogi svjetski klubovi smanjili su plaće svojim igračima kako bi klub mogao nastaviti s poslovanjem unatoč pandemiji korona virusa, a u varaždinskom prvoligašu pripremaju neke 'mjere štednje'.

- Isplatili smo plaće za treći mjesec, a nakon što se igrači vrate treninzima, sjest ćemo i porazgovarati pa vidjeti što se sve može učiniti u toj situaciji - jasan je direktor NK Varaždina.

Bivši kapetan kluba Dario Jertec (34) više nije član australskog Western Uniteda te bi se mogao vratiti u redove varaždinskog prvoligaša. 

- Naravno da se sve radi kako bi Dario Jertec vrati u Varaždin gdje bi bio veliko pojačanje u veznom redu, ali i na psihološkom planu jer bi još jedan poznati im vođa došao u momčad. No, ovaj put nije sve na nama već se čekaju i papiri iz Australije te ćemo vidjeti što je moguće riješiti po tom pitanju - završio je Toni Dalić. 

Tako će Toplakove trupe krenuti s treninzima i nadati se kako će ubrzo moći krenuti u borbu za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!