Vijesti / Sport

NatjecateljskA KomisijA

ZA OVU GODINU Varaždin domaćin svih državnih stolnoteniskih prvenstava

ZA OVU GODINU Varaždin domaćin svih državnih stolnoteniskih prvenstava
STK Starr

Od 27. lipnja do 1. srpnja 2020. u trajanju od pet dana igrat će se mečevi za prvake ekipno, pojedinačno, u parovima i mješovitim parovima.

Uoči pandemije koronavirusa sportska su natjecanja okončana ne samo u Hrvatskoj već i u Europi pa i Svijetu Europskim stolnoteniskim prvenstvom U/21, koje je u Varaždinu upriličeno početkom mjeseca ožujka u organizaciji varaždinskog stolnoteniskog Kluba STARR i HSTS.

Nekoliko mjeseci poslije, kada se situacija vezana uz koronavirus polako smiruje, STK STARR ponovo je dobio priliku zbog dokazanih sposobnosti organizacije i domaćinstva velikih i značajnih natjecanja upriličiti čak četiri završnice prvenstva Hrvatske za mlađe dobne skupine.

Odlukom Natjecateljske Komisije a s obzirom na složene uvjete STK Starr će u lipnju i nakon završetka školske godine u Varaždin dovesti više stotina igrača, trenera, sudaca, pratnje te okruniti 32 državna prvaka.

Od 27. lipnja do 1. srpnja 2020. u trajanju od pet dana igrat će se mečevi za prvake ekipno, pojedinačno, u parovima i mješovitim parovima, a Turnir će biti izlučan za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju koja će najesen ove godine nastupiti na Europskom prvenstvu kadeta i juniora u Zagrebu. 

- Stolni tenis je europskim prvenstvom zatvorio a organizacijom državnih prvenstava za mlađe dobne skupine otvara razdoblje prekinuto radi pandemije, kojom prilikom dovodimo više stotina sudionika - naših gostiju koji će u Varaždinu i okolici boraviti tih dana - napominje predsjednik STK STARR Ronald Redjep.

- Ovo je naročito važno sada kada baš i nema turista odnosno gostiju te događaja koji pune proračun - govori Redjep i naglašava kako je ovo prilika za lokalne turističke zajednice da se aktiviraju, jer su stolnotenisači i njihova pratnja u Varaždinu česti i rado viđeni gosti. Posebno veseli činjenica da smo kao Klub u ovo vrijeme sportske letargije radi opće situacije vezane uz Covid 19 opet državni prvaci, koju smo titulu obranili s najviše osvojenih bodova u tijeku HEP Superlige - zaključuje Redjep i dodaje da je ženska ekipa STK Starr na pragu ulaska u HEP Superligu što još nije uspjelo nikome do sada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video